BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaUNESCO: Dünya Mirası buzullar erime tehlikesi altında----

UNESCO: Dünya Mirası buzullar erime tehlikesi altında

UNESCO: Dünya Mirası buzullar erime tehlikesi altında
03 Kasım 2022 - 08:45 www.finansgundem.com

UNESCO, 50 Dünya Mirası alanında izlediği yaklaşık 18 bin 600 buzulun 3'te 1'inin küresel ısınma nedeniyle 2050 yılına kadar yok olacağını öngörüyor. Erimeyi azaltmak için karbon emisyonunun en aza indirilmesi gerekiyor.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı (UNESCO), aralarında İtalya'daki Dolomitler, ABD'deki Yosemite ile Yellowstone parkları ve Tanzanya'daki Kilimanjaro Dağı'nın da yer aldığı bazı meşhur buzulların küresel ısınma nedeniyle 2050 yılına kadar yok olacağı tahmininde bulundu.

Teşkilat, geriye kalan buzulların ise ancak küresel sıcaklık artışının 1,5 santigrat derecenin altında tutulması halinde kurtarılabileceğini belirtiyor.

UNESCO'nun Dünya Mirası'na aldığı buzullar, dünyadaki tüm buzulların yüzde 10'unu oluşturuyor ve küresel turizmin odak noktaları olarak biliniyor.

Konuya ilişkin raporun baş yazarı Tales Carvalho, Dünya Mirası buzullarının her yıl ortalama 58 milyar ton buz kaybettiğini, bunun da deniz seviyesinin yüzde 5 yükselmesine neden olduğunu ifade etti.

Carvalho, büyük buzulların erimesinin önüne geçilmesi için en önemli koruyucu önlemin karbon emisyonlarını büyük ölçüde azaltmak olacağına dikkat çekti.

İznik UNESCO'ya aday

 

Kapadokya'daki yol inşaatı için UNESCO'ya şikayet!

 

Unesco'nun listesindeki 'hayalet köy' havadan görüntülendi!

 

UNESCO'nun Yaratıcı Şehirler Ağı'nda Türkiye'den 7 şehir

 

UNESCO, borş çorbasını ‘Ukrayna’nın kültürel mirası’ olarak tanıdı!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)