BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÜmraniye T Tipi Cezaevi'nde yangın çıktı----

Ümraniye T Tipi Cezaevi'nde yangın çıktı

Ümraniye T Tipi Cezaevi'nde yangın çıktı
04 Şubat 2022 - 18:55 www.finansgundem.com

Ümraniye T Tipi Cezaevi'nde yangın çıkan yangın ekiplerin zorlu mücadelesinin ardından kontrol altına alındı

Ümraniye Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Saat 17.30'da Ümraniye T tipi Cezaevi'nden İtfaiye Kontrol Merkezi'ne ihbar geldi. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangın kısa bir süre sonra kontrol altına alındı.

BAŞKA BİR BLOKTA YANGIN ÇIKTI

Kısa bir süre sonra yeniden dumanlar yükselmeye başladı. Yangının cezaevinin hangi blokta çıktığına dair henüz açıklama yapılmadı. Söndürme çalışmalarına katılmak üzere Ümraniye, Kartal, Pendik'ten itfaiye ve sağlık ekipleri bölgeye yönlendirildi.

KONTROL ALTINA ALINDI

Çevre ilçelerden gelen itfaiye ekiplerinin aralıksız çalışmasıyla yangın kontrol altına alındı. Olay yerinde soğutma çalışmaları devam ediyor.

BAKAN BOZDAĞ'DAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada İstanbul Ümraniye E Tipi Cezaevinde bir koğuşta çıkan yangın söndürülmüştür, soğutma çalışmaları devam ediyor. Yangından etkilenen 1 infaz koruma baş memuru, 20 tutuklu hükümlü hastaneye kaldırıldı, hiç kimsenin hayati tehlikesi yoktur.

ADALET BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanlığı, Ümraniye E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki yangınla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bugün saat 17.20 sıralarında İstanbul Ümraniye E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki adli hükümlülerin bulunduğu bölümde yangın başladığının öğrenilmesi üzerine derhal gerekli güvenlik önlemleri alınarak yangına müdahale edildiği belirtildi.

Müdahaleden kısa süre sonra yangının kontrol altına alındığı ve söndürülerek soğutma çalışmaları başlatıldığı ifade edilen açıklamada, yangının çıktığı bloktaki hükümlülerin güvenlik tedbirleri altında diğer bölümlere nakledildiği kaydedildi.

Açıklamada, 20 hükümlü ve 1 infaz koruma başmemurunun dumandan etkilenmeleri nedeniyle tedbir amaçlı en yakın sağlık kurumlarına sevk edilerek tedavi altına alındığı bilgisi paylaşılarak, şu ifadeler kullanıldı:

"Sağlık kurumlarına sevk edilen hükümlüler ile cezaevindeki diğer hükümlü ve tutukluların sağlık durumları iyi olup, hiçbirinin hayati tehlikesi bulunmamaktadır.

Yangınla ilgili olarak provakatif amaçlı, gerçeklerle ilişkisi bulunmayan haber ve paylaşımlara itibar edilmemesi önem taşımaktadır. Yangınla ilgili olarak adli ve idari soruşturmalar da derhal başlatılmıştır."

ABD'de can kaybı 897 bini geçti

Ölüm nedenleri arasında kanser ikinci sırada

Rusya'dan Almanya'ya yeşil ışık: Anlaşalım

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)