BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkUluslararası Ödemeler Bankası'ndan faiz açıklaması----

Uluslararası Ödemeler Bankası'ndan faiz açıklaması

Uluslararası Ödemeler Bankası'ndan faiz açıklaması
18 Nisan 2023 - 12:09 www.finansgundem.com

Uluslararası Ödemeler Bankası Başkanı Carstens, merkez bankalarının faiz oranlarının uzun süre yüksek seviyede kalması gerektiğini savundu.

Merkezi İsviçre'nin Basel kentinde olan ve Merkez bankalarının bankası olarak bilinen Uluslararası Ödemeler Bankası’nın Başkanı Agustín Carstens, ekonomik istikrarın sınırlarının faiz oranları veya borç seviyeleri ile tanımlanmadığını ifade ederek, merkez bankalarının faiz oranlarının uzun süre yüksek kalması gerektiğini savundu. Carstens, uzun vadeli yüksek enflasyon rejiminden kaçınmak için oranların daha önce düşünülenden daha yüksek ve daha uzun süre kalması gerekebileceğini söyledi.

Carstens ayrıca, bazı ülkelerin ekonomik büyüme hedeflerine ulaşmak için düşük Faiz oranlarını sürdürdüğünü ve bu durumun finansal istikrara zarar verdiğini belirtti. Yüksek borç seviyelerinin de büyük bir risk oluşturduğunu söyleyen Carstens, bu borçların geri ödenmesinin güçleşmesi durumunda finansal krizlerin ortaya çıkabileceğine dikkat çekti.

Carstens, merkez bankalarının faiz oranlarını belirlerken, kısa vadeli etkilere değil, uzun vadeli sonuçlara odaklanması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, merkez bankalarının finansal istikrarı sağlamak için makroekonomik politikalardan da faydalanması gerektiğini belirtti.

Son olarak, Carstens'in açıklamaları, merkez bankalarının faiz oranlarını belirlerken çok dikkatli ve uzun vadeli düşünmeleri gerektiğini vurguluyor. Özellikle düşük faiz oranlarının finansal istikrara zarar verebileceği, yüksek borç seviyelerinin de büyük bir risk oluşturduğu göz önüne alındığında, merkez bankalarının kararları çok önem kazanıyor.

Uluslararası Ödemeler Bankası'ndan Merkez Bankalarına uyarı

 

Uluslararası Ödemeler Bankası'ndan çağrı: 'Faizleri hızlı artırın'

 

Uluslararası Ödemeler Bankası’ndan dijital para adımı

 

Rusya'nın Uluslararası Ödemeler Bankası'na erişimi askıya alındı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)