BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık Uluslararası Ödemeler Bankası'ndan Merkez Bankalarına uyarı----

Uluslararası Ödemeler Bankası'ndan Merkez Bankalarına uyarı

 Uluslararası Ödemeler Bankası'ndan Merkez Bankalarına uyarı
27 Şubat 2023 - 16:30 www.finansgundem.com

Uluslararası Ödemeler Bankası, yükselen enflasyon karşısında merkez bankalarının erken zafer ilan etmemeleri gerektiğini vurgulayarak, bankalara üstlerine düşeni yapmaları konusunda uyarıda bulundu.

Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS), enflasyon tekrardan kontrol altına alındığı zaman merkez bankalarının "işi bitirmeleri" gerektiğini vurguladı. Bankaları çok erken zafer ilan etmemeleri konusunda uyaran BIS, 1970'lerde yaşanan hatalara düşülmemesi gerektiğini belirtti.

Merkez bankalarının bankası olarak adlandırılan BIS, küresel enflasyon karşısında merkez bankalarını uyardı. 1970'lerin erken ilan edilen zaferinin, acı verici sonuçlar doğurduğunu hatırlatan BIS, banklara erken zafer ilan etmemeleri tavsiyesinde bulundu.

1970'lerin dur-kalk döngülerinin tekrarlanmamasının hayati önem taşıdığını belirten BIS, "Merkez bankaları üstlerine düşeni yapmalı" dedi.

BIS'in Para ve Ekonomi Departmanı başkanı Claudio Borio,"Merkez bankaları bu aşamada en önemli unsurun işlerini tamamlamak olduğu konusunda çok ama çok netti. Birinin zaferi çok erken ilan etmediğinden emin olmak için tasarlanmış temkinli bir tutum uygun olanıdır". açıklamasını yaptı.

Putin: Uluslararası ödemeler sistemi dar bir kulübün kontrolünde

 

Uluslararası Ödemeler Bankası'ndan çağrı: 'Faizleri hızlı artırın'

 

Rusya'nın Uluslararası Ödemeler Bankası'na erişimi askıya alındı

 

Uluslararası Ödemeler Bankası’ndan dijital para adımı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)