BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiUlusal Süt Konseyi, çiğ sütte satış fiyatı revizyonu için toplanacak----

Ulusal Süt Konseyi, çiğ sütte satış fiyatı revizyonu için toplanacak

Ulusal Süt Konseyi, çiğ sütte satış fiyatı revizyonu için toplanacak
19 Kasım 2021 - 16:16 www.finansgundem.com

Ulusal Süt Konseyi, süt üretim maliyetlerindeki artışa işaret ederek, çiğ süt tavsiye satış fiyatının yeniden belirlenmesi için sektör toplantısı düzenleneceğini bildirdi.

Ulusal Süt Konseyi, çiğ süt tavsiye satış fiyatını revize etmek için toplanacak. Ulusal Süt Konseyi’nden yapılan açıklamada, belirli dönemlerde çiğ süt üretim maliyetinin hesaplanması ve gerektiğinde ilan edilmesinin Konseyin ana görevlerinden olduğu anımsatıldı.

Düzenli olarak hesaplanan çiğ süt üretim maliyetlerinin Ulusal Süt Konseyi internet sitesinde yayımlanarak, Tarım ve Orman Bakanlığına iletildiği ifade edilen açıklamada, son dönemde yem fiyatlarında yaşanan artışla çiğ süt üretim maliyetlerinin yükseldiğine işaret edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: 

"Maliyetlerdeki artışla geliri azalan üreticimizin bin bir emekle ürettiği sütün tavsiye satış fiyatı Konseyimizce önümüzdeki günlerde revize edilecektir. İçinde bulunduğumuz bu zor dönemi üreticilerimizin feraseti, süt sanayicilerimiz ve kamunun desteğiyle hep birlikte aşacağımıza olan inancımız tamdır. Konseyimizin kuruluş yapısı gereği üreticilerimiz ve sanayicilerimizin katılımıyla ve Tarım ve Orman Bakanlığımızın desteği ve gelecek olan bilgiler çerçevesinde en kısa zamanda bir sektör toplantısı düzenlenecek ve yeni tavsiye fiyat ilan edilecektir."

 

Desteklerle sütten para kazanan çiftçilerin üretimi arttı

 

Toplanan inek sütü miktarı 785 bin tonu geçti

 

Çin'e süt ürünleri ihracatında hedef 180 milyon dolar

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)