BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUludağ'da tatil yapmak pahalıya patlıyor----

Uludağ'da tatil yapmak pahalıya patlıyor

Uludağ'da tatil yapmak pahalıya patlıyor
19 Ocak 2024 - 12:50 www.finansgundem.com

Sömestr yoğunluğu başlayan Uludağ'da yarıyıl tatilini geçirmek isteyenlerin kişi başı gecelik ödemesi gereken ücret 3 bin ile 45 bin lira arasında değişiyor.


Türkiye'nin önemli kış turizmi merkezlerinden Uludağ'da, sömestr yoğunluğu başladı. Otellerin sezonu 15 Aralık'ta açtığı, kayak sezonunun ocak ayının ilk haftasında başladığı Uludağ'da sömestr tatilini geçirmek isteyenlerin ödeyeceği rakam ise gecelik kişi başı 3 bin ile 45 bin lira arasında değişiyor.

Yerli turistlerin yanı sıra Arap ve Uzak Doğu ülkelerinden gelen turistleri de ağırlayan Uludağ'daki otellerde doluluk oranı yüzde 60'a ulaşırken, misafirhaneler ise tam kapasite doldu.

Misafirhanelerdeki tek kişi tam pansiyon fiyatı 1000 ile 1500 lira arasında değişirken, bu rakam otellerde 3 bin liradan başlayıp 45 bin liraya kadar çıkıyor.

Uludağ'da yarıyıl tatilini geçirmek isteyen 4 kişilik ailenin kişi başı 10 bin lira olmak üzere, ortalama 40 bin lirayı gözden çıkarması gerekiyor. Bu rakama içecekler, kayak kıyafetleri ve kayak pistindeki harcamalar ise dahil değil.

Fiyatlar 15 bin TL'den 45 bin TL'ye kadar kadar çıkıyor

Kar yağışıyla, pistlerde yoğunluk oluştuğunu ve otel rezervasyonlarının hala sürdüğünü söyleyen otel müdürü Süleyman Güngör, "İşletmelerde konsepte, hizmete göre değişen fiyatlarla 3 bin TL'den 15 bin TL'ye, 15 bin TL'den 45 bin TL'ye kadar, odalara göre, çeşit çeşit fiyatlar var. Standart fiyat ise 3 bin TL ile 8 bin TL arasında bir rakam diyebiliriz" dedi.

Yerli ve yabancı turistler de kar yağışı ile Uludağ'a gelmeye başladı. Azerbaycan'dan Uludağ'a geldiklerini söyleyen Sabina Musaiva, "Kızımın bugün doğum günü, ona kar tatili olsun istedik. Uludağ'ı çok sevdik, çok beğendik. Çok eğlenceli, çok güzel. Herkese tavsiye ederim. Bursa'nın kent merkezini de gezdik, çok güzel ve tarihi bir şehir" dedi.

Yarıyıl tatili başlıyor

 

MEB: Öğrencilere tatilde ev ödevi vermeyin

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)