BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinUltra zenginlerin sıradan hayatı----

Ultra zenginlerin sıradan hayatı

Ultra zenginlerin sıradan hayatı
04 Ağustos 2022 - 16:43 www.finansgundem.com

Ultra zenginlerin günlük yaşamı hep merak konusu olmuştur. Ancak dünyanın en zengin insanlarının market alışverişi yaptığı, çöp attığı hatta ev işi bile yaptığı herhalde kimsenin aklından geçmez.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ultra zenginlerin günlük yaşamı hep merak konusu olmuştur. Forbes’un dünyanın en zengin insanları hakkında yaptığı yeni bir araştırma, birçoğunun hala çöp atmak ve market alışverişi yapmak gibi herkesin yaptığı rutin işleri yaptığını ortaya koyuyor.

Forbes’tan Jemima McEvoy’un haberine göre, ultra zenginlerin dünyası özel jetler, mega konaklar ve birçok kişinin hayal bile edemeyeceği kadar çok parayla dolu olabilir ancak milyarderlerin günlük yaşamları birçok kişinin tahmin ettiğinden daha sıradan görünüyor.

Yüzde 40’ı köpeklerini gezdiriyor

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Forbes tarafından yapılan ankete dünyanın en zengin 65 kişisi katılıyor. Anket, birçok milyarderin işlerini yaptırmak için dış kaynak kullanabilseler dahi en azından bazı ev işlerini kendileri yapmayı tercih ettiğini ortaya koyuyor. 65 kişinin üçte birinden fazlası düzenli olarak marketten alışveriş yaptıklarını ve çöplerini çıkardıklarını, yüzde 40’ı ise köpeklerini gezdirdiklerini söylüyor. Ankete katılanların yarısından fazlası ise çocuklarının ya da torunlarının spor oyunlarını izlediklerini belirtiyor.

Bazı işler zenginlere göre değil

Yine de ankete göre ultra zenginlerin de sınırları bulunuyor. Ankete katılanların sadece yüzde 10’u düzenli olarak bahçe işleriyle uğraştıklarını söylüyor. Bahçe işleri dışında daha az popüler olan bir diğer iş de, ultra zenginlerin sadece yüzde 8’inin yapmaya meyilli olduğunu söylediği çamaşır yıkamak.

Bulaşık yıkamayı seviyorum

Ultra zenginlerin en azından bazılarının hala bu sıradan işleri yapmasının sayısız nedeni var. Amazon’un kurucusu Jeff Bezos ve Microsoft’un kurucu ortağı Bill Gates (sırasıyla tahmini 146,8 milyar dolar ve 105 milyar dolar servetleri ile dünyanın en zengin 2. ve 4. insanları) her gece bulaşık yıkama alışkanlıkları olduğunu belirtiyor. Gates, 2014 yılında katıldığı bir soru-cevapta, “Diğer insanlar buna gönüllü oluyor ancak ben bulaşık yıkama şeklimi seviyorum” demişti.

Alışveriş yapmak beni rahatlatıyor

Tahmini 3,6 milyar dolarlık serveti ve New York City’deki üst düzey ofis binaları ve sinema zinciri Landmark Theatres’ı içeren emlak yatırımlarıyla dünyanın en zengin insanları arasında yer alan Charles Cohen gibileri için ev işleri yapmak iş dışında rahatlamanın bir yolu olarak öne çıkıyor. Cohen, “Dışarı çıkıp kendi başıma bir şeyler yapmayı seviyorum” diyor.

Emlak patronu, market alışverişi ve ızgara yapma gibi aktiviteleri ‘haftayı bitirmek için harika bir yol’ olarak nitelendiriyor. Cohen, New York'un Westchester banliyölerinde bir hizmetçiyle büyüdüğünü ve eşiyle birlikte çocuklarına örnek olmak için evin etrafındaki işleri daha fazla yapmaya çalıştıklarını söylüyor.

Cohen, “Her şey yapmaktan zevk aldığınız şeyleri yapmak ve nasıl hissettiğinizi, çocuklarınızın sizi nasıl algılamasını ve benimsemesini istediğiniz değerleri tanımlayan bir yaşam tarzı yaratmakla ilgili” diyor.

Bu aktivitelerden hangisini düzenli olarak yapıyorsunuz?

Ankete 65 milyarder katılıyor. Ultra zengin bir milyarderin hayatında bir gün ne kadar normal olabilir? Tahmin ettiğinizden daha normal olmasına şaşırmayın çünkü ankete katılanların üçte birinden fazlası yemek pişirme ve market alışverişi yapma gibi rutin işler yapıyor.

Çocukların ya da torunların spor oyunlarına ya da performanslarına katılmak – Yüzde 46

Yemek pişirmek – Yüzde 40

Köpeği gezintiye çıkarmak – Yüzde 40

Çöpü dışarı çıkarmak – Yüzde 38

Market alışverişi yapmak – Yüzde 33

Çocukları ya da torunları okula götürmek – Yüzde 19

Bahçe işi yapmak – Yüzde 10

Çamaşır yıkamak – Yüzde 8

Öznel nedenler, somut gerekçeler

Herkesin hayata aynı şekilde bakamaz. Sonuçta, anket sonuçlarının da gösterdiği gibi çoğunluk tüm bu işleri yapmıyor. Örneğin ankete katılanların yüzde 60’ı yemek yapmıyor, yüzde 62’si çöpünü çıkarmıyor, yüzde 92’si çamaşır yıkamıyor.

Bazılarının çok öznel nedenleri olabildiği gibi bazılarının ise nedenleri oldukça somut gerekçelere dayanabiliyor. Büyük Durgunluk döneminde yüksek faizli ipotekleri açığa satarak bir servet sahibi olan Palm Beach merkezli emlak devi Jeff Greene, oldukça mütevazı bir hayat yaşasa da, çoğu ev işinin görevli personeli tarafından yapılmasına ısrar ediyor. Greene, “Milyarlarca dolarlık bir iş yürütüyorum. Yoğunluğu nedeniyle evde bu işleri yapabilecek birini tutmam sayesinde zamanımı en iyi şekilde kullanabiliyorum” diyor.

Greene, iş dışında zamanı olduğunda her gün okula gidip gelen üç küçük çocuğuyla zaman geçirmeye öncelik verdiğini sözlerine ekliyor. Greene, “Bir müteahhitle son teslim tarihi konusunda kavga etmeye kıyasla çocuklarımla kalmayı tercih ederim” diyor.

Zengin arkadaşlar edinmek çocukları daha başarılı kılıyor

 

Asya’nın en zengin kadını servetinin yarısını kaybetti

 

En zengin 100 Amerikalının serveti 622 milyar dolar azaldı

 

Dünya'nın en zengin ailesinin serveti 11,4 milyar dolar eridi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)