BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDünya'nın en zengin ailesinin serveti 11,4 milyar dolar eridi----

Dünya'nın en zengin ailesinin serveti 11,4 milyar dolar eridi

Dünya'nın en zengin ailesinin serveti 11,4 milyar dolar eridi
27 Temmuz 2022 - 14:27 www.finansgundem.com

ABD’li perakende devi Walmart’ın kârlılık görünümünü bu yıl ikinci kez düşürmesiyle şirketin sahibi olan Walton ailesinin serveti 11,4 milyar dolar eridi

ABD'nin en büyük perakende zincirlerinden Walmart, dünyanın en zengin ailesi olan kurucu Sam Walton önderliğinde Walton ailesine ait. Şirketin hisseleri kârlılık açıklamasıyla beraber yüzde 7,6 düştü.

Şirketin 2 ay önce kârlılığın hisse başına sadece yüzde 1 oranında düşeceğini tahmin etmesine karşın bilançodaki kaybın boyutu Walton ailesinin servetinde 11,4 milyar dolar düzeyindeki erimeyi ilan etti.

Walton’un 3 çocuğu Alice, Jim ve Rob şirketin yarısına sahip ve Bloomberg Milyarderler Endeksine göre servetleri yılbaşından beri yüzde 11 düşerek yaklaşık 199,3 milyar dolara geriledi.

İstihdam azaltma dalgası yayılıyor

Walmart’ın borsada oluşturduğu düşüşe Kanadalı e-ticaret şirketi Shopify’dan gelen istihdam azaltma açıklaması da katkıda bulundu. Şirket CEO’su Tobi Lutke pandemi sonrası toparlanmanın tahmin ettikleri gibi olmadığını ve çalışanların yaklaşık yüzde 10’unu işten çıkaracağını açıkladı.

Shopify hisseleri, Lutke’nin açıklaması sonrası dün yüzde 14 düşerken Lutke’nin net serveti ise yine Bloomberg milyarderler endeksine göre 383 milyon dolar eridi. Shopify hisselerinde 2022 başından beri yüzde 77 gerileme kaydedildi.

ABD ekonomisinde Walmart şoku

 

Walmart şoför maaşlarını 100 bin dolara çıkardı

 

Walmart, ABD'de sigara satışına son veriyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)