BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'Ulchi Özgürlük Kalkanı' tatbikatı başladı----

'Ulchi Özgürlük Kalkanı' tatbikatı başladı

'Ulchi Özgürlük Kalkanı' tatbikatı başladı
22 Ağustos 2022 - 10:44 www.finansgundem.com

Güney Kore ve ABD, artan Kuzey Kore tehdidine karşı savunma iş birliklerini geliştirmek için 1 Eylül'e kadar sürecek olan son yılların en büyük askeri tatbikatını düzenliyor.

İlk 4 gününde sivil savunma eğitiminin verileceği "Ulchi Özgürlük Kalkanı" adlı tatbikatta, ortak saldırı ve cepheye ikmal eğitimleri yapılacağı bildirildi.

İnsansız hava araçları ve yeni nesil savaş teknolojilerinin kullanımına ilişkin eğitimler ile liman, havaalanları ve sanayi bölgelerine yönelik saldırılarda asker sivil destekli savunma eğitimlerinin verileceği tatbikatların Kuzey Kore tarafından tepkiyle karşılanması bekleniyor.

Bazı tatbikatlar ertelenmişti

ABD ve Güney Kore arasında ortaklaşa yapılan bazı tatbikatlar geçen yıllarda pandemiye ve Kuzey Kore ile diplomatik temasların sürdürülmesine yönelik endişeler yüzünden ertelenmişti.

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol 17 Ağustos’ta, Kuzey Kore'nin nükleer silahlardan arınmaya yönelik adımlar atması karşılığında ekonomik yardım teklifinde bulunmuştu. Bu teklif, Kuzey Kore tarafından "cüretkar bir girişim" olarak tanımlanarak tepkiyle karşılanmıştı.

Ne olmuştu?

ABD Savunma Bakanı Lloyd J. Austin ve Güney Koreli mevkidaşı Lee Jong-sup, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un tehditleri sonrası temmuzda yaptıkları açıklamada, müttefiklerin caydırıcı duruşunu güçlendirme ve 2022'nin ikinci yarısında ortak askeri tatbikatı genişletme konusunda anlaştıklarını duyurmuştu.

Kore Yarımadası'nın nükleer silahlardan arındırılmasına yönelik diyalog, 2019'da Hanoi'de gerçekleştirilen son görüşmenin ardından durmuştu. Kuzey Kore, bu yıl yeni füze denemeleri yapmaya başlamıştı.

Güney Kore ve ABD'den son yılların en büyük tatbikatı

Güney Kore, Kuzey Kore'yi ekonomik yardım teklifine yanıt vermeye çağırdı

Güney Kore Maliye Bakanlığına göre büyüme yavaşlayabilir

Güney Kore'den Kuzey'e: Nükleer programı bırak, ekonomik yardımı al

Güney Kore'den Kuzey Kore'ye ön şartsız diyalog çağrısı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)