BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUkrayna’ya yabancı savaşçı akını----

Ukrayna’ya yabancı savaşçı akını

Ukrayna’ya yabancı savaşçı akını
08 Mart 2022 - 09:27 www.finansgundem.com

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksi Reznikov 140 bin Ukraynalının savaşmak için ülkesine döndüğünü açıkladı. Yabancı savaşçılar için kurulan “Lejyonerler Birliği”ne katılmak için başvuranların sayısı 20 bine ulaştı.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişiminde 12. gün geride kaldı. Taraflar bir bir kozlarını sahaya sürerken, Ukrayna Savunma Bakanı Oleksi Reznikov’dan açıklama geldi.

Savunma Bakanı, ülke dışında yaşayan çoğu erkek 140 bin Ukraynalının savaşmak için yurtlarına döndüğünü, on binlercesinin ise sivil direniş birliği olan Bölgesel Savunma Güçlerine katıldığını belirtti.

Reznikov, 50 binden fazla kask ve zırh yardımı aldıklarını ve gönüllere NATO üniformaları verileceğini de ifade etti.

YABANCI SAVAŞÇILAR POLONYA SINIRINDA

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları sürerken, farklı ülkelerden Ukrayna için Rusya'ya karşı savaşmak isteyen yabancı savaşçılar çeşitli yollarla Ukrayna'ya geçiyor.

Çeşitli ülkelerden gelen bir grup yabancı savaşçı, Ukrayna-Polonya sınırında bulunan Medyka Sınır Kapısı'ndan Ukrayna'ya geçerken gazeteciler tarafından görüntülendi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, önceki gün yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, ülkesine yardım için 16 bin yabancı gönüllü savaşçının geleceğini, ilk kafilenin ulaşmak üzere olduğunu belirtmişti.

20 BİN KİŞİ BAŞVURDU

Rusya’nın saldırılarına karşılık yurt dışından gönüllü olarak savaşmak isteyen yabancı uyruklular için Ukrayna’da “Lejyonerler Birliği” kurulmuştu. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, yerel basına verdiği demeçte, 52 ülkeden yaklaşık 20 bin kişinin Ukrayna saflarında Rusya’ya karşı savaşmak için başvuruda bulunduğunu açıkladı.

KESKİN NİŞANCILAR UKRAYNA'DA

Ukraynalı bakan başvuruların hangi ülkelerden geldiğini belirtmezken, ekibin içinde 20 bin kişi arasında eski İngiliz ve Amerikan özel kuvvet askerlerinin de bulunduğu biliniyor. Bunun yanı sıra Kanada’dan emekli askerlerin ve keskin nişancıların olduğu bir grubun Ukrayna’ya ulaştığı açıklandı.

ESED’DEN ASKER TOPLUYOR

Öte yandan Amerikan Wall Street Journal’ın (WSJ), üst düzey 4 Amerikalı yetkiliye dayandırdığı haberinde, Rusya’nın daha önce şehir savaşlarını tecrübe etmiş bazı Suriyeli yabancı savaşçıları Ukrayna’ya savaşmaya götürmek üzere topladığı iddia edildi. Haberde, Rusya’nın Suriye’de şehir savaşlarında tecrübeli olan savaşçılara özellikle Kiev odaklı topladığı ve bu kişilere belirli bir maaş karşılığında ve sınırlı süreyle sözleşme önerdiği ifade edildi.(Yeni Şafak)

ABD: Rus paralı askerler Libya'ya mayın döşüyor

 

Ukrayna günlüğü 2 bin dolara yabancı asker alıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)