BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUkrayna'da halk, Kiev'e dönmeye başladı----

Ukrayna'da halk, Kiev'e dönmeye başladı

Ukrayna'da halk, Kiev'e dönmeye başladı
30 Mart 2022 - 16:59 www.finansgundem.com

Ukrayna Devlet Başkanlığı Danışmanı Aleksey Arestoviç, Rus ordusunun Ukrayna'nın başkenti Kiev'e yakın bazı bölgelerden uzaklaştırılması üzerine halkın başkente geri dönmeye başladığını söyledi

Ukrayna Devlet Başkanlığı Danışmanı Aleksey Arestoviç, "Nisan sonuna doğru eğer düşman birliklerini Kiev çevresinden 50 kilometre uzaklaştırabilirsek evlerinden ayrılanlar geri dönebilir. Ayrıca Kiev’e geri dönüşler de başladı" açıklamasını yaptı.

Arestoviç, Kiev'in Buça ve Irpin bölgelerinde Rus askerlerinin püskürtüldüğünü, Rus ordusunun 50 kilometre daha uzaklaştırılması halinde bölgede tansiyonun ciddi manada düşeceğini ifade etti.

RUSLAR KİEV'İ TAMAMEN TERK ETMEDİ

Rusların Kiev'i tamamen terk etmediğini, sadece başkentin kuzey ve batı bölgelerinde tansiyonun düşmeye başladığını bildiren Arestoviç, “Kiev bölgesine bağlı şehirlerde çatışmalar sürüyor. Hem onlardan hem de bizden kayıplar veriliyor. O bölgelerde askeri başarı sağlandı diyemeyiz. Nisan sonuna doğru eğer düşman birliklerini bölgeden 50 kilometre uzaklaştırabilirsek evlerinden ayrılanlar geri dönebilir. Ayrıca Kiev'e geri dönüşler de başladı” diye konuştu.

LVİV’DE SİREN SESLERİ ÇALDI

Lviv'de ise bugün sirenlerin çalmasının ardından halk bir kez daha sığınaklara akın etti. Ukrayna'nın en güvenli şehri kabul edilen Lviv'de sığınaklara inen halk dakikalarca tehlikenin geçtiği yönünde açıklama bekledi. Beklenen açıklamanın gelmesiyle halk sığınaklardan ayrıldı.

Lviv Bölgesel Devlet İdaresi Başkanı Maksim Kozitski, “Sivilleri tekrar uyarmak istiyorum, eğer sirenler çalıyorsa tehlike var demektir. Bunun için kendi güvenliğinizi ihmal etmeyin. Geçerli olan kurallara uyun ve sığınağa inin” dedi.(Sözcü)

Acı tablo: Savaştan önce ve sonra Ukrayna şehirleri...

 

'Ukrayna’da İskender balistik füzeleriyle cephaneler vuruldu'

 

Ukrayna'dan komşu ülkelere geçen mülteci sayısı: 4 milyon

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)