BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUkrayna Savunma Bakanlığı: Buça kasabı geri dönüyor----

Ukrayna Savunma Bakanlığı: Buça kasabı geri dönüyor

Ukrayna Savunma Bakanlığı: Buça kasabı geri dönüyor
05 Nisan 2022 - 16:53 www.finansgundem.com

Buça'daki infazların baş sorumlusu olduğu iddia edilen ve Buça kasabı olarak adlandırılan kişinin görüntüleri uluslararası kamuoyunda paylaşıldı. Ukrayna Savunma Bakanlığı, Buça kasabının geri döndüğünü bildirdi.

Ukryn'nın Buça kentindeki katliam görüntülerinin ardından Ukrayna istihbaratı harekete geçerken, kan donduran görüntülerin ardındaki ‘Buça kasabı’ lakaplı kişiyi belirlemek için çalışmalara başladı. Kiev istihbarat kaynakları, bölgeyi işgal eden 64. Motorlu Piyade Tugayı’nın komutanı Yarbay Azatbek Omurbekov’un sivil katliamların arkasında olabileceğini duyurdu.

İngiliz Mirror gazetesinin aktardığına göre, Ukraynalı araştırmacılar Omurbekov'un birliğinin bölgede bulunduğunu kanıtladı.

Birlikler cepheye geri dönmeye başladı

35. Tüm Rusya Ordusu’nun 64. Motorlu Tüfek Tugayı üyeleri, geçen hafta Buça’dan çekilerek dün Belarus’un Mazyr kentine varmıştı. Ukrayna Savunma Bakanlığı’nın istihbaratına göre de Buça’da çaresiz sivillere karşı işlenen ağır savaş suçlarını işlemekle sorumlu Rus birlikleri cepheye geri dönmeye başladı.

Hayatta kalanlar mahkemelerde tanıklık etmesin diye...

Ukrayna Savunma Bakanlığı’nın internet sitesinde yayınlanan bir raporda, "64. Tugay’ın Ukrayna topraklarına hızlı bir şekilde geri dönmesinin bir başka amacı bölgedeki tanıkların hızlı bir şekilde yok edilmesi" iddiası paylaşıldı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Hayatta kalma şansı olanları düşünüp geri döndüler böylelikle mahkemelerde tanıklık etmelerini imkansız hale getirecekler” ifadelerini kullandı.

İstihbarat ayrıca, saflardaki yaygın direnişe rağmen, Rus komutanların, suçların faillerinin herhangi bir istifasını kabul etmeyi reddettiğini ve muhalifleri askeri mahkemeyle tehdit ettiğini ileri sürdü. Kremlin, tüm bu suçlamaları reddederken, Rus siyasetinden önemli isimler, bu tür iddiaların, Ukrayna ve Batı tarafından Putin’i itibarsızlaştırmak için sahnelendiğini iddia etti.(Sözcü)

NYT'den Buça ile ilgili uydu görüntüleri için iddia

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: BMGK'nın Buça toplantısını İngiltere engelledi

BM'den Buça çağrısı

Zelenskiy Buça'ya gitti: Yaşananlar savaş suçu ve soykırım

Çok konuşulacak 'Buça' açıklaması: Rusya asıl suçluyu açıkladı!

Sergey Lavrov: Buça’daki görüntüler kurgu

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)