BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBM'den Buça çağrısı----

BM'den Buça çağrısı

BM'den Buça çağrısı
04 Nisan 2022 - 16:47 www.finansgundem.com

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet, Ukrayna'nın Buça şehrinin sokaklarında cansız bedenleri bulunan sivillerin görüntülerinden dehşete düştüğünü belirterek "bağımsız ve etkili" soruşturma yapılması çağrısında bulundu.

Bachelet, yaptığı yazılı açıklamada, Buça ve ülkenin diğer bölgelerinde sivil ölümlerine ilişkin raporların, olası savaş suçu ve uluslararası insan hakları hukukunun ağır ihlali gibi "rahatsız edici" soruları gündeme getirdiğini vurguladı.

Buça şehrinin sokaklarında cansız bedenleri bulunan sivillerin görüntülerinden dehşete düştüğünü belirten Bachelet, "Kurbanların ailelerinin bilgilendirilebilmesi, ölüm nedenlerinin kesin olarak ortaya konabilmesi için tüm cesetlerin mezardan çıkarılması ve kimliklerinin tespit edilmesi esastır. Kanıtları korumak için tüm önlemler alınmalıdır." ifadesini kullandı.

Bachelet, gerçeğin ortaya çıkması, adaletin ve hesap verebilirliğin yanı sıra mağdurlar ve aileleri için tazminat sağlanması amacıyla "bağımsız ve etkili bir soruşturma" başlatılması için gösterilecek tüm çabaların hayati önem taşıdığının altını çizdi.

Zelenskiy Buça'ya gitti: Yaşananlar savaş suçu ve soykırım

 

Sergey Lavrov: Buça’daki görüntüler kurgu

 

Dünya ayağa kalkmıştı: Buça'daki vahşete Rusya'dan yanıt!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)