BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUkrayna: Rusya bugün de Azovstal'a saldırdı----

Ukrayna: Rusya bugün de Azovstal'a saldırdı

Ukrayna: Rusya bugün de Azovstal'a saldırdı
12 Mayıs 2022 - 17:47 www.finansgundem.com

Rusya'nın, Maiupol'daki Azovstal Metalürji Fabrikası'nda direnişi sürdüren Ukrayna askerlerine karşı saldırılarını sürdürdüğü, birçok Ukrayna şehrinin ise bombalandığı bildirildi.


Çernigiv Valisi Vyaçeslav Çaus, Rusların Çernigiv'e bağlı Novgorod-Siverskiy şehrindeki kritik altyapılara hava saldırıları düzenlediğini, okul, idari bina ve konutların hasar gördüğünü bildirdi. Novgorod-Siverskiy kent yönetimi, kentteki bir yatılı okula yönelik Rus güçlerince düzenlenen saldırıda 3 kişinin öldüğünü ve 12 kişinin yaralandığını açıkladı

İki köye Uragan füzesi atıldı

Dnipropetrovsk Valisi Valentin Rezniçenko, eyalete bağlı iki köye Rus güçlerce Uragan füzesi atıldığını, bir kişinin öldüğünü, bir kişinin yaralandığını, enerji altyapısı tesisinin tahrip edildiğini duyurdu. Zaporijya Valiliği ise kente Rus güçlerce güdümlü füze fırlatıldığı, isabet alan bir binanın yandığını açıkladı.

Sumi Valiliği de eyaletin farklı bölgelerine Rus güçlerce yapılan topçu saldırılarında 1 sivilin öldüğüni, çok sayıda konutun hasar gördüğüni kaydetti.

10 yerleşim birimine saldırıldı

Ukrayna Ulusal Polisi ise Donetsk bölgesinde 10 yerleşim birimine Rus güçlerce saldırı düzenlendiğini, 22 sivil yapının hasar gördüğüni, ölü ve yaralıların bulunduğunu duyurdu.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı da Rus güçlerin Mariupol'daki Azovstal Metalurji Fabrikası'nda direnişi sürdüren Ukrayna askerlerine saldırılarını sürdürdüğünü bildirdi.

Azovstal'da direniş sürüyor

Rus ordusu Mariupol'da kontrolü sağlasa da haftalar süren çatışmalara rağmen Azovstal'a girememişti. Buradaki tüm kadın, çocuk ve yaşlılar BM'nin girişimleriyle tahliye edilmişti. Fabrikadaki Ukrayna askerleri ise gıda, su ve ilaç sıkıntısına rağmen direnişi sürdürüyor.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı İrina Vereşçuk, Azovstal fabrikasında 1000 Ukraynalı askerin bulunduğunu ve bunlardan yarısının acil tıbbi desteğe ihtiyacı olan yaralılar olduğunu bildirmiş, yaralı askerlerin çıkarılması için esir değişimi teklif ettiklerini söylemişti.

Almanya: Rusya enerji ihracatını silah olarak kullanıyor

Lukoil, Shell'in Rusya'daki iştirakini satın alıyor

Finlandiya'nın NATO kararı: Rusya'dan sert tepki!

Rusya: Ukrayna’nın 164 uçağı imha edildi

Ukrayna: Rusya 26 bin 650 asker ve 1195 tank kaybetti

ABD Savunma Bakanı Austin'den Rusya açıklaması

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)