BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFinlandiya'nın NATO kararı: Rusya'dan sert tepki!----

Finlandiya'nın NATO kararı: Rusya'dan sert tepki!

Finlandiya'nın NATO kararı: Rusya'dan sert tepki!
12 Mayıs 2022 - 13:21 www.finansgundem.com

Finlandiya'nın NATO üyeliği için yazılı bir açıklama ile kararını açıklamasının ardından, Moskova yönetimi, Finlandiya'nın ittifaka katılmasının Rusya için 'tehdit' oluşturduğu ifade etti.


NATO'nun genişlemesinin dünyayı ya da Avrupa'yı daha güvenli hale getirmeyeceğini belirten Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Finlandiya'nın NATO'ya katılımı, Rusya için kesinlikle bir tehdit oluşturacak" ifadelerini kullandı.

Sputnik'in haberine göre; Peskov, Rusya'nın Finlandiya'nın olası NATO üyeliğine nasıl karşılık vereceğiyle ilgili sorular üzerine ise şunları söyledi: "Eğer hatırlarsanız, NATO'nun doğu kanadının güçlendirilmesi nedeniyle bizim batı kanatlarımızın güçlendirilmesine yönelik önlemler listesinin geliştirilmesini öngören bir devlet başkanı ve başkomutan talimatı var. NATO, bize doğru ilerliyor. Bu nedenle, elbette tüm bunlar özel bir analiz yapılması ve durumu dengelemek ve güvenliğimizi sağlamak için gerekli önlemlerin alınması adına önemli hususlar olacak."

Peskov, verilecek karşılığın NATO'nun genişleme sürecinin nasıl tezahür edeceğine, NATO askeri altyapısının ne kadar ilerleyeceğine ve Rus sınırlarına ne kadar yaklaşacağına bağlı olacağının altını çizdi.

FİNLANDİYA'DAN NATO ADIMI

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto ve Başbakan Sanna Marin yazılı bir açıklama yaparak, ülkenin NATO ittifakına katılmak için en kısa sürede başvuru yapması gerektiğini söyledi.

Kritik açıklama, Finlandiya'nın NATO üyeliğine katılmasının neredeyse kesin olduğu anlamına geliyor.

Kritik karar: Finlandiya'dan 'NATO' açıklaması!

 

İsveç'te kadınlar NATO üyeliğine karşı

 

Almanya, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğini destekleyebilir

 

Rusya: NATO ülkelerini vururuz!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)