BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanya, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğini destekleyebilir----

Almanya, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğini destekleyebilir

Almanya, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğini destekleyebilir
03 Mayıs 2022 - 16:25 www.finansgundem.com

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin ve İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ile basın toplantısı düzenleyen Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliklerini desteleyebileceklerini bildirdi.


Rusya’nın Ukrayna’ya saldırarak uluslararası hukuku ihlal ettiğini söyleyen Alman Başbakan Olaf Scholz, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ve Rus hükümetinin başka bir fırsatta da uluslararası hukuku ve anlaşmaları ihlal edebileceğini hatırlattı. Scholz, Finlandiya ve İsveç’te NATO ittifakına olası katılım konusunda yapılan tartışmaları yakından takip ettiğini ifade ederek, "Bu iki ülke NATO ittifakına üye olmak istediklerine karar verirlerse bizim desteğimizi bekleyebilirler" ifadelerini kullandı.

'NATO'nun açık kapı politikası her zamankinden daha önemli'

Finlandiya Başbakanı Marin ise İsveç ve Finlandiya’nın kendi güvenliğine ilişkin önemli karar almanın eşiğinde olduğunu dile getirdi. NATO’nun sürekli açık kapı politikasını vurguladığını belirten Marin, "Rusya'nın hiçbir yetkisi olmadan kararlarını başkalarına dayatmak istediği bir dönemde NATO'nun açık kapı politikası her zamankinden daha önemlidir" dedi.

Sanna Marin, Finlandiya’nın henüz NATO’ya üye olma başvurusu yapıp yapmayacağına ilişkin bir karar vermediğini söyleyerek, bu konuda parlamentoda istişarelerin devam ettiğini bildirdi.

İsveç Başbakanı Andersson da İsveç’te de parlamentodaki partilerin güvenlik politikasına ilişkin durumu değerlendirdiklerini açıklayarak, gelecekte olası ortaklıklara katılmaya ilişkin her şeyin masada olduğunu ifade etti. Andersson, İsveç'in savunma harcamalarını arttıracağını aktardı.

NATO'ya katılmak isteyen İsveçlilerin oranı yüzde 51

Rusya’dan İsveç ve Finlandiya’ya gözdağı

Rusya'dan İsveç ve Finlandiya uyarısı: Birliklerimizi artırırız

Finlandiya NATO kararını 12 Mayıs'ta açıklayacak

Finlandiyalı Bakan: Büyük ihtimalle NATO'ya başvuracağız

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)