BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUkrayna, Almanya'dan savaş gemisi ve denizaltı istiyor----

Ukrayna, Almanya'dan savaş gemisi ve denizaltı istiyor

Ukrayna, Almanya'dan savaş gemisi ve denizaltı istiyor
01 Mart 2022 - 15:21 www.finansgundem.com

Ukrayna'nın Berlin Büyükelçisi Andrij Melnyk, Almanya'dan savaş gemisi ve denizaltı satın almak istediklerini ifade etti.

Büyükelçi Andrij Melnyk, Ukrayna'nın silahlandırılması konusunda Almanya'nın önemli rol oynayabileceğinin altını çizdi. Melnyk, "Alman silah şirketlerine savaş gemisi ve deniz altı sipariş vermek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Melnyk, "T-online" internet sayfasına verdiği röportajda, Alman siyasetinin tutumundan dolayı birkaç gün öncesine kadar bu konuda somut görüşmeler yapmanın imkansız olduğunu fakat şimdi kendisinin daha iyimser olduğunu belirtti. Ukrayna’nın sabit hava savunma sistemlerine de ihtiyacı olduğunu  söyleyen Melnyk, “Almanya bu sistemleri Mısır’a sağlıyor. Bize de niye olmasın?” dedi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un 27 Şubat'ta Federal Meclis'te yaptığı konuşmada "dönüm noktasından" söz ettiğini anımsatan Melnyk, "Dönüm noktası pratikte de kendini hissettirmeli, bu yüzden her iki ülkemiz silah sektöründe gerçekten yeni bir başlangıç ​​yapmaya cesaret etmeli" dedi.

Büyükelçi Melnyk, geçmişte Ukrayna'ya silah vermemesinden dolayı Alman hükümetini eleştirdiğinin hatırlatılması üzerine "Almanları tahrik etmek istemedim ama en başından beri ahlaki bir soruyla ilgiliydim. Almanya sahte argümanlardan oluşan bir duvarın arkasına ne kadar saklanabilir?" sorusunu yöneltti. Almanların kendi illüzyonlarından vazgeçmelerinin iyi olduğunu belirten Büyükelçi, "Hiçbir ülke bir masal dünyasında kalıcı olarak yaşayamaz" dedi.

Alman hükümet yetkilileri, kriz ve savaş bölgelerine öldürücü silah gönderilmeyeceğini belirterek uzun süre Ukrayna'ya silah vermeyi reddetmiş ancak 26 Şubat'ta politika değişikliğine giderek Ukrayna'ya 1000 tanksavar ve 500 Stringer füzesi göndermeyi kararlaştırmıştı.

'Putin'in saldırganlığına başka bir cevap verilmez'

Başbakan Scholz, Ukrayna'ya silah sağlanmasını savunarak "Putin'in saldırganlığına başka bir cevap verilmez" ifadelerini kullandı.

Melnyk ise Ukrayna'ya uzun süre silah vermeyi reddeden Alman yetkililerini "soğuk kalpli ve inatçı" olmakla eleştirerek "Sevgili Federal hükümet, biz Ukraynalılar, Rusya hava kuvvetleri tarafından katledilirken roketler ve şehirler gözlerinizin önünde bombalanırken daha ne kadar boş boş izlemek istiyorsunuz? İnsanları korumak için acilen Alman hava savunma füzelerine ihtiyacımız var. Gerçek dayanışma bu olurdu." demişti.

Zelenskiy AP'ye canlı bağlandı: Avrupa değerleri için canımızı feda ediyoruz!

 

Ukrayna tahvil satacak

 

Kuzey Akım 2'de iflas bayrağı

 

Ruslar tanklarını masaya yatırdı: Fiyasko mu?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)