BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKuzey Akım 2'de iflas bayrağı----

Kuzey Akım 2'de iflas bayrağı

Kuzey Akım 2'de iflas bayrağı
01 Mart 2022 - 14:46 www.finansgundem.com

ABD'nin Rusya'ya yönelik yaptırım kapsamına aldığı ve Almanya'nın askıya aldığı 11 milyar dolarlık Kuzey Akım 2 doğalgaz boru hattı projesini yapan şirket, iflas başvurusuna hazırlanıyor.

Kuzey Akım 2 doğalgaz boru hattı projesinde iflas gündeme geldi. Reuters'ın aktardığına göre 11 milyar dolarlık projeyi yapan İsviçre merkezli Kuzey Akım 2 AG şirketi iflas başvurusu yapmayı değerlendiriyor.

Rus doğalgaz tekeli Gazprom’un çoğunluk hissesine sahip olduğu Kuzey Akım 2 AG şirketinde Avrupa’dan Shell, OMV, Engie, Uniper ve Wintershall gibi şirketler de ortak olarak yer alıyordu.

Ne olmuştu?

Rus gazını Almanya’ya taşımak üzere Baltık Denizi’nde inşa edilen Kuzey Akım 2 boru hattı projesini engellemek adına ABD, uzun yıllardır yaptırım tehdidinde bulunuyordu. Yaptırım tehditleri yüzünden geciken ve Almanya’nın onay sürecini geciktirdiği proje, Rusya’nın Ukrayna işgaliyle askıya alınmıştı.

ABD Başkanı Joe Biden, 23 Şubat’ta yaptığı açıklamada, Kuzey Akım 2 boru hattını inşa eden Nord Stream 2 AG firması ve çalışanlarına yaptırım uygulanacağını açıklamıştı.(Sözcü)

Polonya, Almanya'nın Kuzey Akım 2 kararından memnun

ABD, Almanya'nın Kuzey Akım 2 kararından memnun

Almanya'dan 'Kuzey Akım 2' kararı!

Kuzey Akım 2 enerji güvenliği için açık tehdit

Polonya, Almanya'nın Kuzey Akım 2 kararından memnun

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)