BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAlmanya'dan 'Kuzey Akım 2' kararı!----

Almanya'dan 'Kuzey Akım 2' kararı!

Almanya'dan 'Kuzey Akım 2' kararı!
22 Şubat 2022 - 14:29 www.finansgundem.com

Almanya Rusya'dan doğrudan doğalgaz akışını başlatacak Kuzey Akım 2 boru hattını askıya aldığını açıkladı.

Almanya Şansölyesi Olaf Scholz, Rusya ile Almanya'yı Baltık denizi altından birbirine bağlayan Kuzey Akım 2 Doğal Gaz Boru Hattı projesinde sertifikasyonun durdurulması talimatı verdiğini söyledi.

Bugün düzenlediği bir basın toplantısında Scholz, Rus destekli projenin şimdilik masadan kaldırıldığını ve Rusya'nın doğu Ukrayna'ya asker göndermesi nedeniyle bu kararı aldığını bildirdi.

Alman Şansölye, tartışmalı 55 milyar mᶟ /yıl iletim kapasiteli boru hattının sertifikasyon sürecinin temelinde yer alan gaz arz güvenliğinin yeniden değerlendirilmesi talimatını da [ilgili kurumlara] ilettiğini açıkladı.

Bu değerlendirme sürecinin ne kadar uzayabileceğine dair net bir şey söylemeyen Alman Şansölye, Almanya’nın doğal gaz arzı güvenliğinin yeniden değerlendirilmeden, Kuzey Akım 2 boru hattının sertifikalandırılmasını ‘imkânsız’ olarak niteledi.

Scholz, “Sorumlu bakanlık şimdi arz güvenliğini yeniden değerlendirecek, ancak bugün temelde değişen siyasi manzarayı da hesaba katacak.” dedi ve “Ocak ayında BNA, sertifikasyonun yazdan önce gerçekleşmesini beklemediğini bildirmişti” diyerek sürecin son durumunu hatırlattı.

Rus askeri birlikleri bu sabah erken saatlerde Ukrayna'nın doğusundaki Luhansk ve Donetsk bölgelerine girdi.

Devlet Başkanı Vladimir Putin Pazartesi günü (dün) Rusya destekli iki ayrılıkçı bölgeyi bağımsız devletler olarak tanımayı kabul etmiş ve Rus ordusuna doğu Ukrayna'ya asker gönderilmesi emrini vermişti.

Almanya Dışişleri Bakanı'ndan Rusya’ya müzakere çağrısı

 

Almanya Başbakanı hakkında suç duyurusu

 

Savaş çanları çalıyor: İşte Ukrayna ve Rusya askeri güçleri!

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bir Bilen27 Şubat 2022 19:14

    İki savaş başlatıp ikisini de kaybedip bir ABD kolonisinin vatandaşları olaark yaşamını devam ettiren Almanlar, elbette ABD'nin menfaatleri neyi gerektiriyorsa onu yapacaklar.