BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUganda’da okula saldırı: 38'i öğrenci 41 ölü----

Uganda’da okula saldırı: 38'i öğrenci 41 ölü

Uganda’da okula saldırı: 38'i öğrenci 41 ölü
17 Haziran 2023 - 11:05 www.finansgundem.com

Uganda'da IŞİD bağlantılı grup okula gerçekleştirdi saldırıda 38'i öğrenci 41 kişi hayatını kaybetti

İlk olarak Uganda'da ortaya çıkan Demokratik İttifak Güçleri (ADF), 1990'larda Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde etkili olmaya başladı. Örgüt, 2019’da yılında IŞİD'e bağlılığını ilan etmişti.

Uganda'da IŞİD bağlantılı ADF milisleri tarafından bir okula gece yarısı düzenlenen saldırıda 25 olarak açıklanan ölü sayısı 41'e yükseldi. Ölenlerin 38'nin öğrenci olduğu belirtildi. 

Ulusal polis sözcülüğü tarafından yapılan açıklamada, Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin doğusunda konuşlu ADF milislerinin cuma günü geç saatlerde bir ortaokula saldırdığı duyuruldu. Açıklamada okulun yatakhanesinin yakıldığı ve yiyecek deposunun da yağmalandığı belirtildi. 

Okuldan çıkarılan 25 ceset içerisinde kız ve erkek öğrencilerin de bulunduğu tespit edildi. Demokratik Kongo Cumhuriyeti sınırında bulunan Bwera hastanesine kaldırılan yaralı 8 kişinin de durumunun ağır olduğu ifade edildi. 

Bu açıklamadan kısa süre sonra konuşan Belediye Başkanı Selevest Mapoze, can kaybının 41'e yükseldiğini söyledi. Başkan Mapoze, öldürülenlerin 38'nin öğrenci, 1 gardiyan ve yerel halktan 2 can kaybı olduğunu aktardı. 

Çok sayıda öğrencinin de kayıp olduğunu açıklayan polis, güvenlik görevlilerinin Demokratik Kongo Cumhuriyeti sınırına doğru sıcak takibini sürdürdüğünü duyurdu. 

Uganda, ADF’ye karşı mücadele için daha önce Kongo Demokratik Cumhuriyeti’ne asker göndermişti.

İlk olarak Uganda'da ortaya çıkan ADF, 1990'larda Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde etkili olmaya başladı. Örgüt, 2019’da yılında IŞİD'e bağlılığını ilan etmişti. (Euronews)

ABD'de sokak eğlencesinde silahlı saldırı: 9 kişi yaralandı

 

New York'ta Türk kadına korkunç saldırı: Durumu ağır

 

Pakistan'da intihar saldırısı

 



YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)