BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUganda'da hırsızlık skandalı: Bakan gözaltında----

Uganda'da hırsızlık skandalı: Bakan gözaltında

Uganda'da hırsızlık skandalı: Bakan gözaltında
07 Nisan 2023 - 13:11 www.finansgundem.com

Uganda'da Bakan Kimono'nun, zimmetine geçirdiği düşünülen metal levhaların bir kısmını devlet yetkilileri ve akrabalarına dağıttığı iddia ediliyor.

Uganda’da Karamoja bölgesinden sorumlu Bakan olan Mary Goretti Kitutu Kimono’nun yoksul ailelere dağıtılmak üzere alınan 14 bin 500 metal çatı levhalarının bir kısmını, aralarında Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Meclis Başkanı ve bazı Bakanların da bulunduğu 10 üst düzey yetkiliyle akrabalarına dağıttığı öne sürülüyor.

Kimono, mahkemede suçlamaları reddetti. Kefalet talebi reddedilen Bakan, tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderildi.

Kimono’nun çatı kaplama malzemelerini dağıttığı yetkililerden bazıları, Meclis Soruşturma Komisyonu'na, köylerde kulübe yapmak için de kullanılan bu metal levhalar için bir talepleri olmadığını, bunların kendilerine hediye olarak verildiğini söyledi.

Başbakan Robinah Nabbanja, skandal nedeniyle özür diledi ve diğer yetkililerin aldıkları metal levhaları geri getirmelerini istedi. (BBC News Türkçe)

JP Morgan CEO’su Dimon skandal davada ifade verecek

 

Skandal! Sucuk yerine ot yiyoruz

 

Twitter'da skandal! Bilgileri internete düştü

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)