BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaUeda: Enflasyon hedefi çerçevesinde ilerleyeceğiz----

Ueda: Enflasyon hedefi çerçevesinde ilerleyeceğiz

Ueda: Enflasyon hedefi çerçevesinde ilerleyeceğiz
27 Mayıs 2024 - 06:39 www.finansgundem.com

Japonya Merkez Bankası Başkanı Kazuo Ueda yaptığı açıklamada enflasyon hedeflemesi çerçevesinde ihtiyatlı bir şekilde ilerleyeceğini belirtti. Ueda, BOJ'un %2 enflasyon hedefinin büyük bir zorluk olduğunu da sözlerine ekledi

Başkan Kazuo Ueda Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) enflasyon hedeflemesi çerçevesinde ihtiyatlı bir şekilde ilerleyeceğini belirterek, yıllarca süren ultra kolay para politikasının ardından Japonya için bazı zorlukların "benzersiz bir şekilde zor" olduğunu kaydetti.

BOJ'un ev sahipliğinde Tokyo'da düzenlenen merkez bankacılığı konulu konferansın açılış konuşmasını yapan Ueda, Japonya'nın "sıfırdan uzaklaşma ve enflasyon beklentilerini yükseltme konusunda ilerleme kaydettiğini" söyledi.

''İHTİYATLI ŞEKİLDE İLERLEYECEĞİZ''

Ueda, "BOJ, %2 enflasyona sürdürülebilir ve istikrarlı bir şekilde ulaşmak için, enflasyon hedeflemesi çerçevesine sahip diğer merkez bankalarının yaptığı gibi ihtiyatlı bir şekilde ilerleyecektir. Karşılaştığımız zorlukların birçoğu benzerlerimizle benzerlik gösterse de, bazıları bizim için benzersiz derecede zor" dedi.

Son otuz yılda kısa vadeli faiz oranlarının uzun süre sıfıra yakın seyrettiği Japonya'da nötr faiz oranının doğru bir şekilde tahmin edilmesinin özellikle zor olduğunu belirten Ueda, "Önemli Faiz oranı hareketlerinin olmaması, ekonominin faiz oranlarındaki değişikliklere verdiği tepkinin değerlendirilmesinde önemli bir engel teşkil etmektedir" diye konuştu.

Aynı konferansta BOJ Başkan Yardımcısı Shinichi Uchida, Japonya'nın kalıcı deflasyona karşı verdiği savaşın sonunun göründüğünü söyledi, ancak enflasyon beklentilerini %2 hedefine sabitlemenin "büyük bir zorluk" olduğunu kabul etti.

Ueda, büyüme ve enflasyon tahminleri doğrultusunda hareket ettiği sürece merkez bankasının faiz oranlarını ekonomi için nötr kabul edilen seviyelere yükseltme niyetinde olduğunu söyledi.

Suzuki: BOJ ile hükümet arasındaki koordinasyonu sürdürmeliyiz

 

Yen'e müdahale açıklaması BOJ Başkanı Ueda'dan geldi

 

Japon ekonomist Takatoshi Ito: BOJ yıl sonuna kadar iki kez faiz artırabilir

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)