BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkUBS’ten 200 milyon dolarlık fintek yatırımı----

UBS’ten 200 milyon dolarlık fintek yatırımı

UBS’ten 200 milyon dolarlık fintek yatırımı
27 Ekim 2020 - 17:30 www.finansgundem.com

UBS, girişim sermayesi şirketi Anthemis işbirliğiyle fintek startup’larına 200 milyon dolar yatırım yapacak

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İsviçre bankası UBS yeni inovasyon girişim sermayesi fonu UBS Next’in bir parçası olarak, fintek startup’larına 200 milyon dolarlık yatırım yapacak.

Banka aynı zamanda, 27 Ekim’de yaptığı açıklamaya göre, Londra merkezli girişim sermayesi şirketi Anthemis ile de stratejik bir anlaşma imzalayacak. Anthemis daha önce varlık yönetim şirketi eToro ve dijital bankalar Monese ve Tide’ı desteklemişti.

UBS Next banka için stratejik önceliklere odaklanacak. Bunlar arasında, teknoloji inovasyonu için bir fon ve fintek şirketleriyle işbirliği ağı oluşturmak bulunuyor. Fon çoğunlukla yeni kurulan finans teknolojisi şirketlerinin özsermaye hisselerini alacak ve diğer teknoloji şirketlerine yönelik yatırımlar da düşünülüyor.

UBS’ten Mike Dargan, Anthemis’le yapılan işbirliğinin UBS’in yeni fintek fırsatlarını tespit etmesini ve anlaşma sağlamasını kolaylaştıracağını söyledi.

Dargan, “UBS Next inovasyon çabalarımızı hızlandırmanın yeni bir adımı. Aynı zamanda müşterilerimize sunduğumuz hizmetlerde de son teknolojiyi tespit ediyor ve uyguluyoruz. Anthemis'le olan işbirliğimizle yapacağımız yatırımlarla, fintek startup’larına olan erişimimizi genişletiyoruz” dedi.

Financial News’in haberine göre, UBS Next yalnızca varlık yöneticisi tarafından fonlanacak ve diğer fonlardan ya da ortaklardan yatırım kabul etmeyecek. UBS teknoloji girişimlerini yönetmek için bir yatırım ekibi kuracağını da açıkladı.

Fintek son yıllarda geleneksel oyuncuların merceği altına girmeye başladı. Birçok bankanın fintek yatırım fonları var. Örneğin, Barclays’in Rise’ı ya da Santander’ın Mouro Capital’i gibi.

UBS Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Başkanı Sabine Keller-Busse, “finteklerle ve teknoloji startup’larıyla invasyon merkezlerimiz aracılığıyla bağlantı kurmak, müşteri deneyimini ve operasyonel mükemmeliyeti sağlamak amacıyla dijital hareketin ön saflarında yer almanın kilit noktalarından oldu” dedi.

İngiltere Merkez Bankası: Evden çalışma ekonomiye zararlı

 

Avrupa'da krediler hız kesmiyor

 

ARGE Danışmanlık, dünyada bir ilke imza attı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)