BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere Merkez Bankası: Evden çalışma ekonomiye zararlı ----

İngiltere Merkez Bankası: Evden çalışma ekonomiye zararlı

İngiltere Merkez Bankası: Evden çalışma ekonomiye zararlı
27 Ekim 2020 - 14:57 www.finansgundem.com

İngiltere Merkez Bankası’nın Başekonomisti, evden çalışmanın yaratıcı potansiyele ve ekonomiye zarar verdiğini söyledi

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere Merkez Bankası’nın Başekonomisti Andy Haldane, evden çalışma sisteminin İngiltere’nin yaratıcı potansiyelini zedelediğini ve korona virüs pandemisinin ortadan kalkmasının ardından da sürdürülürse kişisel sağlığa ve ekonomiye zararlı olabileceğini söyledi.

Andy Haldane, korona virüs döneminde, kitlesel olarak evden çalışma sistemine geçilmesinin çalışanlar ve işverenler için faydalı olduğunu, aynı zamanda sağlığa ve üretkenliğe katkı sağladığını söyledi. Ancak, evden çalışma düzenlemelerinin faydasını herkesin görmediği konusunda uyarıda bulundu. Yüz yüze iletişimin sert bir şekilde azalmış olması, yaratıcı ifade ve inovasyon fırsatlarını yok ediyor, dedi.

İngiltere Merkez Bankası’nda Mart ayından bu yana çalışmalarını evden yürüten Haldane, “işe gidip gelmeyi özlemiyorum. Ancak iş ilişkilerinin ve sohbetlerin, farklı deneyimleri olan farklı insanları dinleme fırsatının ve yeni fikirler duyma ihtimalinin kaybıyla ilgili derin bir üzüntü duyuyorum” ifadelerini kullandı.

Haldane’e göre “bu kayıplar zamanla telafi edilecek. Bir noktada, toplu taşımadan kaçınmadan daha çekici olacaklar.”

Geçtiğimiz ay korona virüs vakaları artarak ikinci dalgaya dönüştüğünde, İngiliz hükümeti beyaz yakalı çalışanların ofislere dönüşünü durdurmak zorunda kalmış ve yeni ve katı kısıtlamalar getirilmişti. Karantina uygulamalarının ardından yapılan işe dönüş çağrıları, aynı zamanda şehir merkezlerinin zorluk içindeki ekonomisini canlandırma amacı taşıyordu. Ancak vaka sayılarının artmasıyla, ofise dönüşler durduruldu.

Evden çalışma uygulamalarının uzun vadeli sonuçları hakkında bir tartışmaya giren Haldane, kişisel sağlık ve ekonomi için iyi olanın ne haftada beş gün evden çalışma ne de haftada beş gün ofiste çalışma olduğunu söyledi.

Bu ay online olarak gerçekleştirdiği ve İngiltere Merkez Bankası’nın websitesinde yayınlanan bir konuşmada, Haldane sanal toplantıların bu kadar çok olmasının, insanların güven ve yeni ilişkiler inşa etmek için gerekli olan bilgi paylaşımının önüne geçtiğini söyledi.

Evden çalışmanın daha sessiz ve daha az dikkat dağıtıcı bir ortam sağlamasına rağmen, Haldane, bireyselliğin yeni fikirlerin paylaşımının önüne geçeceği konusunda uyarıda bulundu.

İngiltere Merkez Bankası’nın Başekonomisti evden çalışma döneminde de bir miktar çalışan sağlığı ve üretkenlik kaydedilmiş olsa da, insanların normalde olduğundan daha uzun süreler çalıştığını söyledi. Haldane’e göre, daha deneyimli çalışanlar, kariyerinin başlangıcında olanlara kıyasla evden çalışma sisteminden daha fazla fayda gördü. Aynı zamanda kadınlar da erkeklere kıyasla çocuk bakımıyla daha fazla ilgilenmeye başladılar.

Pandemi döneminde artış gösteren online toplantılar ve uzaktan çalışma, toplumda evden çalışabilenler ve işe gitmesi gerekenler arasında bir ayrım yarattı. İşe gitmesi gereken insanlar risk altında olduklarını düşünüyor.

Resmi verilere göre, bilgi işlem ve profesyonel işlerde çalışanların, düşük ücretli perakende, sağlık ve üretim alanında çalışanlara kıyasla evden çalışma ihtimali iki kattan daha yüksek.

Dev bankanın 65 bin personeli bahara kadar evde

 

Fransa'da sokağa çıkma yasağı geliyor

 

Avrupa bankalarının en zayıf halkası

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)