BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiUBS, Çin'e dair büyüme tahminini düşürdü----

UBS, Çin'e dair büyüme tahminini düşürdü

UBS, Çin'e dair büyüme tahminini düşürdü
16 Haziran 2023 - 07:59 www.finansgundem.com

UBS, Çin için 2023 yılı büyüme tahminini yüzde 5.7'den 5.2'ye düşürdü.

UBS Group, gayrimenkul sektöründeki iyileşmenin zayıflaması ve tüketimdeki toparlanmanın ivme kaybetmesi nedeniyle bu yıl Çin'in gayri safi yurtiçi hasıla büyümesine ilişkin tahminini düşürdü ve önümüzdeki ayın sonuna kadar daha fazla politika desteğinin gelebileceğini ekledi.

UBS ekonomistleri hazırladıkları bir araştırma notunda, ekonominin bu yıl önceki %5.7'lik tahmin yerine %5.2 büyümesinin beklendiğini yazdılar. Gelecek yılın tahminini de %5.2'den %5'e düşürdüler.

UBS, not indirimleri için ikinci çeyrekte şu ana kadar "gayrimenkul toparlanmasındaki zayıflama, tüketim toparlanmasındaki yavaşlama ivmesi, ihracatın düşmesi ve cansız endüstriyel üretim" dahil olmak üzere bir dizi faktöre işaret etti.

Ekonomistler, temmuzdaki Politbüro toplantısının "bir politika paketi veya önemli bir politika tonu değişikliği için izlenmesi gereken önemli bir tarih" olacağını yazdı. Çin Merkez Bankası'nın faiz oranlarını düşürmeye başlaması ve bazı ikinci kademe şehirlerin emlak politikalarını şimdiden gevşetmesi ile temmuz sonundan önce daha fazla önlemin açıklanabileceğini söylediler.

Citi, Çin için büyüme tahminini yükseltti

 

Nomura, Çin büyüme tahminini aşağı yönlü revize etti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)