BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkUBS CEO'su: Şirketinize güveniyorsanız kendi hisselerinizi alın----

UBS CEO'su: Şirketinize güveniyorsanız kendi hisselerinizi alın

UBS CEO'su: Şirketinize güveniyorsanız kendi hisselerinizi alın
01 Ekim 2020 - 14:31 www.finansgundem.com

Ekim sonunda UBS’teki görevinden ayrılarak sigorta şirketi Swiss Re’nin başkanı olmaya hazırlanan Sergio Ermotti bankaların temettü yerine şirket içi alımları tercih etmesinin daha faydalı olacağını söyledi

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

UBS’deki görevinden ayrılmaya hazırlanan tecrübeli CEO Sergio Ermotti görev başına yeni geçmiş daha fazla şirket içi alım ve daha az temettü tercih edeceğini belirtti.

Financial News’in haberine göre ekim ayı sonunda İsviçre’nin en büyük bankasındaki görevini Ralph Hamers’a bırakacak olan Ermotti şirket içi alımların hem piyasa düzenleyicileri hem de hissedarlar için doğru bir tercih olduğunun altını çizdi.

Ermotti bankanın CEO’su olarak geçirdiği dokuz yılı anımsatarak, “Hisse geri alımını şeytanlaştırmak kesinlikle yanlış. Piyasa düzenleyicilerinin açısından bakıldığında, banka olarak daha iyi bir esnekliğe sahipsiniz. İşler ters gittiğinde, korkunç bir mesaj gönderein temettüleri iptal etmesi veya kesilmesi yerine hisse geri alımlarını durdurmak üzerine bir döngü vardır" ifadelerine yer verdi.

Ermotti’nin 29 Eylül tarihli yorumları finans şirketlerinin Kovid-19 yaralarını sarmak için temettüleri azaltma stratejisini izledikleri bir süreçte geldi. Tecrübeli CEO “Kendi işletmenize inanıyorsanız her şey apacık ortadadır” dedi.

İsviçre merkezi sigorta şirketi Swiss Re’nin başkanı olmaya hazırlanan Ermotti yeni görevi için sabırsızlandığını da röportajında belirtti. Ermotti, dünyanın en büyük ikinci reasürans firmasında yeni beceriler öğrenmek ve farklı bir role evrilmek için sabırsızlandığını söyledi.

Ermotti yeniliklere açık

Ermotti kariyerinin başında teleteks ile yapılan ticareti onaylamak zorundayken faks makinesinin piyasaya sürülmesiyle ne kadar etkilendiğini hatırlatıyor.

Yatırımcılara ve gazetecilere personelin beşte birinin evden kalıcı olarak çalışacağını söyleyen İsviçreli bankacı, "Kovid'den sonra iyi haber şu ki, hepimiz çok iş yapabileceğimizin farkındayız ve her zaman fiziksel olarak yakın olmamıza gerek yok" dedi. Buna karşın Ermotti konuşmasının sonunda "Tabii ki insanları tanımak gerekir, bu çok önemli" diye de ekledi.

Swiss Re yeni işletme modeline geçiyor

 

UBS’te dev transfer

 

UBS'in efsane CEO'su o sektörü seçti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)