BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUAEA'dan Japonya'ya çağrı: Radyoaktif suyun tahliyesinde şeffaf olun----

UAEA'dan Japonya'ya çağrı: Radyoaktif suyun tahliyesinde şeffaf olun

UAEA'dan Japonya'ya çağrı: Radyoaktif suyun tahliyesinde şeffaf olun
09 Eylül 2021 - 07:55 www.finansgundem.com

UAEA, Fukuşima Dai-içi Nükleer Santrali'ndeki radyoaktif özellikli atık suyun tahliyesi konusunda Japonya'ya "şeffaflık" çağrısı yaptı.

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Nükleer Güvenlik ve Emniyet Departmanı Başkanı Lydie Evrard liderliğindeki heyet, tahliye planını inceleme ve gözlemlemek üzere Japonya'ya geldi.

Tahliye planının son durumu ele alındı

Kamu yayıncısı NHK'ye göre Japonya Sanayi Bakanlığı yetkilileriyle bir araya gelen heyet, görüşmede tahliye planının son durumunu ele aldı.

Evrard, UAEA heyetinin planın işletilmesine yönelik gözlem görevini "Japonya'ya destek için yıllarca sürecek görevin ilki" şeklinde niteledi.

Tahliye öncesinde, tahliye sırasında ve sonrasında tarafların plana yönelik müzakereleri sürdüreceğini söyleyen Evrard, Japon makamlarına, planın "güvenliği ve şeffaflığı" doğrultusunda enformasyon sağlaması çağrısında bulundu.

UAEA heyeti santrali ziyaret edecek

UAEA heyetinin bu hafta ülkenin kuzeydoğusundaki Fukuşima eyaletinin Okuma ve Futaba bölgelerinde bulunan Fukuşima Dai-içi Nükleer Santrali'ni ziyaret edeceği kaydedildi.

Japonya Başbakanı Suga Yoşihide, bölgede 10 yıl önce meydana gelen deprem ve tsunamide hasar gören santraldeki atık suyun Pasifik Okyanusu'na salınacağını nisan ayında açıklamıştı.

Tokyo hükümetinin kararına komşu ülkeler Çin, Güney Kore ve Tayvan tepki gösterirken ABD "anlayışla karşıladığını", UAEA ise desteklediğini açıklamıştı.

Japonya'nın en büyük iş lobisinden çağrı

Japonya 150 milyon doz aşı alacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)