BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJaponya 150 milyon doz aşı alacak----

Japonya 150 milyon doz aşı alacak

Japonya 150 milyon doz aşı alacak
08 Eylül 2021 - 06:41 www.finansgundem.com

Japonya, 2022 yılı başında Novavax üretimi 150 milyon doz yeni tip korona virüs (Kovid-19) aşısı tedarik edeceğini açıkladı.

Japonya Sağlık Bakanlığı, ABD'li ecza şirketi Novavax'ın Japonya'da üretiminden ve dağıtımında sorumlu partner kuruluşu Takeda ile anlaşma imzaladığını açıkladı.

Açıklamaya göre anlaşma kapsamında Japonya gelecek yılın ilk aylarında Novavax üretimi 150 milyon doz Kovid-19 aşısı teslim alacak.

Japonya içinde aşının klinik testlerini düzenleyecek Takeda daha sonra ülke içi aşı denetleme kuruluşu Farmasötik ve Tıbbi Cihazlar Ajansına (PMDA) yerel kullanım başvurusu yapacak.

Sağlık Bakanlığının vereceği onay sonrası Japon ilaç üreticisi, tedarik edilen Novavax aşılarının ülke içinde dağıtımına başlayacak.

Açıklamada Bakanlık, ABD'de acil kullanım için başvuru aşamasında bulunan Novavax aşısının, klinik testlere girdiği ülkelerde virüse karşı yüzde 90 etkili olduğunu bildirdi.

Yerli aşı TURKOVAC’tan güzel haber!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)