BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUAEA: Rusya Devlet Başkanı'nın UAEA ile çalışmaya hazır----

UAEA: Rusya Devlet Başkanı'nın UAEA ile çalışmaya hazır

UAEA: Rusya Devlet Başkanı'nın UAEA ile çalışmaya hazır
14 Ekim 2022 - 00:24 www.finansgundem.com

UAEA Başkanı Grossi , Putin ile görüşmelerin iyi geçtiğini ve Rusya Devlet Başkanı'nın UAEA ile çalışmaya hazır olduğu mesajını verdiğini açıkladı.


Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Rafael Mariano Grossi, 11 Ekim'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile St. Petersburg'ta yaptığı görüşmenin ardından tekrar Ukrayna'nın başkenti Kiev'e geldi.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ile yaptığı görüşmenin ardından Grossi, kaldığı otelden ayrılırken basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Rusya ve Ukrayna'daki temaslarında Zaporijya Nükleer Santrali'nin etrafında güvenli bölge oluşturulmasını ele aldıklarını belirten Grossi, "Çalışmalar devam ediyor ve iyi bir ilerleme kaydettiğimize inanıyorum." dedi.

"UAEA, Rusya'nın Zaporijya Nükleer Santrali'ni ilhak etmesini tanımıyor"

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile de 6 Ekim'de bir araya geldiğini anımsatan Grossi, Putin ile gerçekleştirdiği görüşmenin de oldukça önem arz ettiğini dile getirdi.

Grossi, Putin ile görüşmesinde UAEA'nın Rusya'nın Zaporijya Nükleer Santrali'ni ilhak etmesini tanımadığını ve nükleer santralde durumun oldukça kırılgan olduğunu dile getirdiğini, Rusya Devlet Başkanı'nın ise UAEA ile çalışmaya hazır olduğu mesajını verdiğini kaydetti.

Santralin çevresindeki güvenlik durumuna da değinen Grossi, "Bombardımanlar durmalı. Acil olarak nükleer tesisin korunmasına ihtiyaç var. Nükleer bir tesisin askeri hedef olamayacağının onaylanması şart." diye konuştu.

"Nükleer santralinin kontrolü Ukrayna'nın elinde olmalı"

Grossi, santralin herhangi bir bölgeye saldırı için kullanılmaması ve nükleer tesisi hedef alan herhangi bir saldırının düzenlenmemesi için çalıştıklarını anlattı.

Santralde UAEA'dan 4 uzmanın bulunduğunu belirten Grossi, bu ekibin sınırlama olmadan çalışmalarına devam ettiğini, herhangi bir engellemeyi de asla kabul etmeyeceklerini söyledi.

Grossi konuyla ilgili olarak şunları kaydetti:

Nükleer santralinin kontrolü Ukrayna'nın elinde olmalı. Çünkü burası Ukrayna'ya ait nükleer santral. Fakat şu da bir gerçek ki bu nükleer santral aylardır işgal altında. Hem ona (Putin) hem de Rus hükûmetine UAEA'nın ilhakı tanımayacağını söyledim.

 

UAEA’dan Zaporijya'daki gözaltına tepki

 

UAEA toplantısında Zaporijya'nın güvenliği ele alındı

 

UAEA'dan Zaporijya raporu: Endişe duyuyoruz

 

Kremlin'den UAEA heyetinin santral incelemesine pozitif mesaj

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)