BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTwitter vergisi geliyor----

Twitter vergisi geliyor

Twitter vergisi geliyor
13 Mayıs 2013 - 06:52 www.finansgundem.com

Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı internet siteleri vergi verecek

İngiltere, Almanya, Fransa ve İtalya gibi birçok Avrupa ülkesinin ardından Türkiye’de de dünya devi arama motorları ve sosyal medya mecralarına ‘vergi’ için sona yaklaşıldı.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Yaptığımız çalışmayı neticelendirmek üzereyiz. Bundan sonra Türkiye’den kazanan vergisini de Türkiye’ye ödeyecek. Şu an bir rakam vermek için erken ama çalışma tamamlandığında ve bu şirketler de vergilendirildiğinde, buradan 100 milyon lira civarında bir vergi geliri bekliyoruz” dedi.
YÜZDE 70’İ VERGİSİZ
Türkiye’de yaklaşık 1 milyar dolarlık on-line reklam pazarının olduğunu ve burada dönen paranın yaklaşık yüzde 70’inin vergisiz bir şekilde yurt dışına çıktığının altını çizen Bakan Şimşek, arama motorları ile facebook, twitter, linkedin gibi sosyal paylaşım sitelerinin on-line reklam gelirlerinin gün geçtikçe arttığına dikkat çekti. Şimşek, söz konusu sitelerin sahibi olan şirketlerin, reklamlar için istedikleri bedelleri çoğunlukla kredi kartı aracılığıyla tahsil ettiğini ve paraların, bankalar aracılığıyla yurt dışına çıktığını hatırlattı. Bakan Şimşek, Fransa, Almanya ve İngiltere örneklerini de incelediklerini ve çalışmada sona yaklaştıklarını belirterek, yakın bir zamanda konuyu Ekonomi Koordinasyon Kurulu’na (EKK) sunacaklarını ifade etti.
HİZMET GELİRİ GÖRÜLECEK
Şimşek şunları söyledi: “Konuya ilişkin bir çalışma başlattık. Söz konusu reklam gelirleri bir ticari kazanç sayıldığı için, çifte vergilendirmeyi önleme anlaşmaları sayesinde bunları bugüne kadar Türkiye’de vergilendiremiyorduk. Ancak bize göre söz konusu kazanç ticari değil, hizmet geliri kapsamında değerlendirilmeli. Çünkü burada bir mal ticareti yok. Şu an üzerinde durduğumuz konu da bu. On-line reklam gelirlerini hizmet geliri kapsamına alacağız ve vergilendirilmesini sağlayacağız. Adalet sağlanacak.”
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)