BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTwitter vergi verecek mi?----

Twitter vergi verecek mi?

Twitter vergi verecek mi?
08 Şubat 2013 - 07:54 www.finansgundem.com

Satış ortağı olarak Genart Medya‘yı seçti

Twitter’ı ticari faaliyetlerine entegre etmek isteyen şirket sayısı artınca ABD’li şirket, satış ortağı olarak Genart Medya‘yı seçti. Vatan'ın haberine göre, Twitter’ın da Google gibi mi yapacağı yoksa kazancını Türkiye’de mi vergilendireceği tam netleşmedi.
Türkiye’deki kullanıcı sayısındaki artışın yanı sıra, Twitter’ı ticari faaliyetlerine entegre etmek isteyen markaların sayısınının da yükselişe geçtiğini fark eden ABD’li microblog şirketi, dijital reklam sektöründe faaliyet gösteren Genart Medya‘yı Türkiye’deki reklam satış ortağı olarak seçti.
Dün gerçekleştirilen basın toplantısında yapılan açıklamada, Genart Medya’nın aynı zamanda reklamveren ve ajanslara Twitter ürünlerini daha etkin kullanabilmeleri için eğitim ve danışmanlık hizmetleri de sağlayacağı belirtildi.
İnternet devi Google’ın yılan hikâyesine dönen Türkiye’deki vergi borcunda son kararın verileceği 28 Şubat tarihine günler kala yapılan bu açıklama, “Peki Twitter, Türkiye’de vergi verecek mi?” sorusunu da beraberinde getirdi. Ancak, düzenlenen basın toplantısında soruya net bir yanıt alınamadı. Genart Medya’nın Kurucu Ortağı Burak Yılmaz, “Twitter, pazarıdaki reklam faaliyetlerinin yönetimi için Türk bir firma ile çalışmayı tercih etti. Türk vergi sistemine dahil bir şirketiz. Tabiiki kendi payımıza düşen gelirin vergisini ödeyeceğiz” açıklamasında bulundu. Twitter Ajans ve Marka İlişkileri Başkanı Melissa Barnes ise, ABD’li mikro blog şirketinin halka açık bir şirket olmamasını gerekçe göstererek Türkiye’de vergi ödeyip ödemeyeceğine yönelik bir açıklama yapmadı. Barnes, “Türkiye’de internet kullanıcıları Twitter’ı çok hızlı benimsedi. Geçtiğimiz yıl, Türkiye’deki aktif kullanıcı tabanı 2 kat büyüdü. Twitter, markaların kitlelere ulaşımında önemli rol oynayan bir platform. Uluslararası markalar, bu platformdan sunulan fırsatları çok iyi kullanıyor. Benzer fırsatları Türkiye’deki şirketlere de sunmak için buradayız” dedi.
Trend olmak: 10 bin $
Twitter’ın, günde 400 milyondan fazla tweet atan 200 milyonun üzerindeki aktif kullanıcısı olduğuna işaret eden Yılmaz, “Türkiye’de Twitter’ı ticari faaliyetlerine entegre etmek isteyen markaların sayısı giderek artıyor. İşbirliğimiz kapsamında markaların pozitif bir imaj yaratmasına, takipçilerine etkin bir şekilde erişmelerine ve yeni takipçiler kazanmalarına yardımcı olacağız” dedi. Reklamverenlere 3 farklı opsiyon sunacaklarını kaydeden Yılmaz, Promoted Trends için minumum 15 bin dolar, Promoted Tweets ve Promoted Account için minimum 10 bin dolarlık bütçelerin söz konusu olacağını kaydetti.
416 milyon TL yatırım yapıldı
Nüfusunun yüzde 44.4’ü internet kullanıcısı olan Türkiye’de markaların internet reklamcılığına ilgisi her gün artıyor. Dijital reklam yatırımları 2012’de yıllık bazda yüzde 34.6 artarak yılın ilk 6 ayında 416 milyon liraya ulaştı. Bugün, Türkiye’deki reklam yatırımlarının yüzde 17’si internet reklamlarına ayrılıyor.
ABD Merkez Bankası da hackerlara yenik düştü
Hackerlar, ABD Merkez Bankası Fed’e de sızmayı başardı. Bilgisayar korsanları tarafından hacklendiğine yönelik söylentileri doğrulayan Fed, saldırının kim tarafından gerçekleştirildiğini açıklamadı. Ancak, aktivist hacker grubu Anonymous’a bağlı korsanlar 4 bin bankacının bilgilerini ele geçirip yayımladıklarını duyurdu. Söz konusu açıklama, internette sınırsız bilgi paylaşımını savunan ve 11 Ocak’ta intihar eden Aaron Swartz’ın ölümünden ABD yönetimini sorumlu tutan hackerların oluşturduğu OpLastResort isimli Twitter hesabı üzerinden yapıldı.
Yayımlanan belgelerin bankacıların sistem şifrelerini, IP adreslerini ve iletişim bilgilerini kapsadığı belirtildi. Fed’den yapılan açıklamada ise sistemlerinde oluşan açığın kısa sürede kapatıldığı ve bir sorun kalmadığı ifade edildi. OpLastResort, internette sınırsız bilgi paylaşımını savunan ve 11 Ocak’ta intihar eden Aaron Swartz’ın ölümünden ABD yönetimini sorumlu tutan hackerlar tarafından oluşturuldu. Anonymous’a bağlı çalışan grup özellikle kamu kuruluşlarını hedef alıyor.
Çin, altın üretiminde rekor kırdı
Çin, 2012’de yine dünyanın en çok altınını üreterek 6’ncı kez en büyük altın üreticisi oldu. Çin Altın Birliği, ülkenin altın üretiminin 2012’de yüzde 11.66 arttığını ve 403.05 tonla rekor seviyeye ulaştığını kaydetti. Çin, 2007’de Güney Afrika’yı geçerek dünyanın en büyük altın üreticisi konumuna gelmişti. Çin’in altın üretimi 1949’daki 4.07 ton rakamını ise 100’e katladı.
Shandong, Henan, Jiangxi’nin civar illerinin de aralarında bulunduğu ülkenin 10 büyük altın üreticisi 2012’de üretimin yüzde 82.71’ini karşıladı. Önümüzdeki 3 yıllık süreçte altına yönelik arama ve sondaj çalışmalarının güçlendireceği söyleyen Çin’in altın üretiminin 2015 sonunda 420 tona ulaşması bekleniyor.
Çin, ayrıca, Hindistan’ın ardından dünyanın en büyük 2’nci altın tüketicisi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)