BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTVF'den kamu bankalarına 51.5 milyar TL destek----

TVF'den kamu bankalarına 51.5 milyar TL destek

TVF'den kamu bankalarına 51.5 milyar TL destek
09 Mart 2022 - 22:54 www.finansgundem.com

Türkiye Varlık Fonu, kamu bankalarına 51.5 milyar TL tutarında destek sağlandığını açıkladı.

Türkiye Varlık Fonu'ndan (TVF) yapılan açıklamada, TVF’nin finansal piyasalarda istikrar ve derinliği destekleme misyonu doğrultusunda bankaların sermaye rasyoları ve likidite yapıları güçlendirdiği belirtildi.

Küresel piyasalarda oluşan risk ve dalgalanmaların kamu ve katılım bankaları üzerindeki etkileri azalttığı belirtilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Türkiye Varlık Fonu (TVF) tarafından T.C. Ziraat Bankası A.Ş, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. ve Türkiye Halk Bankası A.Ş.’ye çekirdek sermaye desteği; Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası A.Ş., Ziraat Katılım Bankası A.Ş. ve Türkiye Emlak Katılım Bankası A.Ş.’ye ise sermaye benzeri kredi verilmesi süreci başarılı bir şekilde tamamlanmıştır. 51,5 milyar TL tutarındaki sermaye enjeksiyonu, Türkiye ekonomisine olan inancımızı gösterirken, kamu bankalarımızın yatırımları destekleyecek yeni kaynaklara erişimini sağlamıştır."

TVF ve TVF Piyasa İstikrar ve Denge Alt Fonu (PDİF) tarafından kamu bankalarına sağlanan sermaye ile sermaye benzeri kredi tutarları şu şekilde:

Fitch: Özel bankalar da sermaye artırabilir

 

Ziraat Bankası sermayesini 34.9 milyara çıkarıyor

 

Vakıfbank ve Halkbank'tan sermaye artırımı kararı

 

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bir dost10 Mart 2022 08:43

    "Firma batamayacak kadar buyuk" fikir den dolayi kamu bankalari verdigi krediyi geri alamiyor zarar ediyor , o firma sahiplerinin mallari neden artip duruyor mallarini satsin sirketini kurtarsin veya birakin batsin garip gurebanin hakkini yemesinler o firmanin yeri mutlaka dolar geregi gibi isletilir.

  • xyz10 Mart 2022 08:25

    Ne güzel sistem. Yandaşa devlet bankalarından kredi. Yandaş hep zarar göstersin sonra yandaşa vergi affı sonra tekrar garip gurabadan vergi topla toplanan vergiden kamu bankalarına para aktar. Kamu bankalarına aktarılan para yandaşa kredi olarak verilsin. Sistem böylece devam etsin. Canımızı emanet ettiğimiz doktorlarda hakkını almak için sesini yükseltince çekin gidin. Sonra vatan-millet-ezan-bayrak. Yiyen var mı? Bence var. Çünkü bu sisteme kıyısında köşesinden öyle veya böyle bulaşmış. Çünkü toplumda saygı duyulan değerlere artık kerizlik deniyor.

  • bb110 Mart 2022 07:20

    Kaynak ne kaynak...öyle verdim demeyle olmuyor

  • bb10 Mart 2022 07:18

    Bu parayı nerden veriyorlar, kime veriyorlar, hangi oranla verecekler? Milletin parası peşkeş çekilmemeli!!!

  • Mert09 Mart 2022 23:24

    Yandaşa verilen krediler geri gelmeyince vergilerimizi bankalara aktarın tabi.

  • Xxxx09 Mart 2022 23:03

    O paranin yarisi yandasa gider.