BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiFitch: Özel bankalar da sermaye artırabilir----

Fitch: Özel bankalar da sermaye artırabilir

Fitch: Özel bankalar da sermaye artırabilir
01 Mart 2022 - 08:04 www.finansgundem.com

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye’yi ilgilendiren bir açıklama yaptı. Fitch'e göre sermaye artırımına giden kamu bankalarının yanı sıra sektörde bazı bankalarda da sermaye artırımı gerekebilir.

Fitch'in Türkiye ile ilgili açıklamasına göre Türkiye'deki özel bankalar da tıpkı kamu bankaları gibi sermaye artırımına gidebilir.

Fitch’in Türkiye konulu webinar’ında konuşan Fitch Direktörü Lindsey Liddell, bankacılık sektöründe sermayelendirmenin, TL’de ileriki bir değer kaybı, aktif kalitesinde zayıflama ya da büyümeye duyarlı olacağını söyleyerek, büyümeyi destekleyecek yeterli tamponları olmayan bazı bankaların da sermayeye ihtiyaç duyabileceğini belirtti.

5 BANKAYA 51 MİLYAR DESTEK

Türkiye Varlık Fonu üzerinden Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank ve Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası’na (TKYB) 51 milyar liraya yakın bir sermaye desteği sağlanacak.

Liddell geçen senelerde özellikle kamu bankalarının sağladığı yüksek kredi büyümesi, belirsiz makroekonomik görünüm ve yapılandırılmış, büyük montanlı yakın izleme kredilerinin, bankacılık sektöründe kredi risklerini artırdığını dil getirdi.

Fitch Kıdemli Direktörü Erich Arispe de, Haziran 2023’te yapılması planlanan seçimler öncesinde para politikasında ek bir gevşeme ve teşviklerin de risk olduğunu aktardı. (reuters)

ECB, Ukrayna krizi çözülünceye kadar politika adımı atmamalı

Bostic'ten 50 baz puan faiz artırımı için açık kap

Küresel enflasyonun düştüğüne dair işaret yok

AB, Rusya'dan 26 kişiye yaptırım uygulayacak

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)01 Mart 2022 11:08

     Bankalarında globalde olan teminatları yabancı paralar için düştü. usd bakın bilançolara yüzde 500 lar yapsada, ciro artsada, bankalarımızın hepsi rakip ulke bankalarının gerisine düştü TL erimesinden dolayı. Kimse sana eskisi gibi borç vermez. TL düştükçe alacaklı yabancı ödeyememe riskini görüyor ülke bankalarında

  • Bik01 Mart 2022 08:37

    Enflasyon karşısında reel olarak bankaların özsermayesi eriyor, sermaye artırımına gitmeliler.