BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiECB, Ukrayna krizi çözülünceye kadar politika adımı atmamalı----

ECB, Ukrayna krizi çözülünceye kadar politika adımı atmamalı

ECB, Ukrayna krizi çözülünceye kadar politika adımı atmamalı
01 Mart 2022 - 08:02 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Panetta, 10 Mart'taki toplantıda politika kararı almadan önce Ukrayna'daki gelişmelerin değerlendirilmesi gerektiğini söyledi

Avrupa Merkez Bankası (ECB) yönetim kurulu üyesi Fabio Panetta, Avrupa Merkez Bankası'nın Ukrayna'daki savaşın belirsizliği artırdığı ve bankanın enflasyonun hedefin altına düşmeyeceğine dair kanıtlara ihtiyacı olduğu için şimdilik daha fazla teşvikleri çekmeyi geciktirmesi gerektiğini bildirdi.

Fiyat baskılarının artmasıyla ECB, 10 Mart toplantısında sadece Ukrayna'daki savaşın bu planları kargaşaya sokması için piyasaları ilave bir teşvik kısıtlaması için hazırlıyordu.

Muhafazakarlar, yükselen enerji fiyatlarının yönlendirdiği hızlı enflasyonun hala tahvil alımlarından daha hızlı bir çıkışı garanti ettiğini iddia etse de, Panetta da dahil para politikasında güvercin tutum yanlıları, savaşın belirsiz ekonomik maliyeti ve ilgili yaptırımlar göz önüne alındığında sabırlı olunması gerektiğini savunuyor.

Panetta yaptığı konuşmada, "Hem gerçek hem de beklenen enflasyonun, daha sıkı finansman koşullarının olduğu bir dünyada kalıcı olarak % 2'de yeniden sabitleneceğine dair güçlü bir onay alana kadar daha fazla ilerlemek ihtiyatlı olmaz. Bu ortamda, mevcut krizin etkileri netleşene kadar gelecekteki politika adımlarını önceden taahhüt etmek akıllıca olmaz. Yüksek enflasyonun yerleşme tehlikesi şu anda kontrol altında görünüyor." dedi.

ECB toplantısında gündem Ukrayna

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)