BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık Tüzel kişiler de dijital ortamda banka müşterisi olabilecek----

Tüzel kişiler de dijital ortamda banka müşterisi olabilecek

 Tüzel kişiler de dijital ortamda banka müşterisi olabilecek
31 Ekim 2022 - 12:12 www.finansgundem.com

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Ali Akben, tüzel kişilerin de bankaların uzaktan müşterisi olmasının önünü açmayı planladıklarını söyledi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Ali Akben, hazırlanan yönetmelik taslağı ile gerçek kişilerin yanı sıra ticaret siciline kayıtlı tüzel kişilerin de uzaktan kimlik tespiti yoluyla banka müşterisi olabilmesini hedeflediklerini söyledi.

Akben, Finansın Geleceği Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, “…yönetmelikte yapacağımız yeni bir değişiklikle, tüzel kişilerin bankalarda uzaktan müşteri olabilmesinin ve elektronik ortamda sözleşme ilişkisi kurabilmesinin de önünü açmayı planlıyoruz. Yönetmelik taslağına gelen görüşleri değerlendirdikten sonra, tüzel kişilerin 2023 yılında uzaktan müşteri olabilmesini hedefliyoruz” dedi.

Mart 2021’de yayımlanan uzaktan kimlik tespiti yönetmeliği ile bankaların tamamen dijital ortamda müşteri edinmeleri imkanı getirilmişti. Gerçek kişiler halihazırda uzaktan müşteri olabiliyor. 

Bankaların yabancı para varlıkları geriledi

 

Bankalarda 3. çeyrekte kâr patlaması

 

Türk bankacılık sektörünün "iklim karnesi" açıklandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)