BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTürknet, EBRD'den kredi aldı----

Türknet, EBRD'den kredi aldı

Türknet, EBRD'den kredi aldı
23 Mayıs 2013 - 11:42 www.finansgundem.com

TurkNet, Avrupa Kalkınma ve Gelişim Bankası’ndan gelecek yatırımları için 9,5 milyon Euro kredi aldı

TurkNet, Avrupa Kalkınma ve Gelişim Bankası’ndan gelecek yatırımları için 9,5 milyon Euro kredi aldı
Fiber optik altyapı yatırımlarıyla dikkat çeken TurkNet, İstanbul, İzmir, İzmit ve Bursa’da kurduğu altyapısını genişletmek, daha fazla kullanıcıya ulaşmak ve hizmet kalitesini daha iyi seviyelere taşımak için Avrupa Kalkınma ve Gelişim Bankası’ndan (EBRD) 9,5 milyon Euro (21,8 milyon TL) kredi aldı.
Genişbant internet ve sabit telefon alanlarında sunduğu yenilikçi hizmetleriyle Türkiye’nin önde gelen alternatif telekom operatörlerinden olan TurkNet, İstanbul, İzmir, İzmit ve Bursa’da kurduğu fiber ağ alanını genişletmek ve hizmet kalitesini daha üst seviyelere taşıyarak daha fazla kullanıcıya erişmek amacıyla Avrupa Kalkınma ve Gelişim Bankası’ndan (EBRD) 9,5 milyon Euro (21,8 milyon TL) kredi aldı. Turknet bu kredi sayesinde Türkiye’de en uygun fiyatla internet ve sabit telefon hizmeti sunan sağlayıcı olma özelliğini daha ileri seviyelere taşımayı ve altyapı yatırımlarının kapsamını genişletmeyi hedefliyor.
TurkNet Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çelebiler, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Bu kredi, TurkNet’in büyüme hızını artıracak. EBRD yaptığımız işin önemini çok güzel kavradı ve hem Türkiye’deki fiber altyapımızı genişletmeye hem de telefon ve genişbant internet servislerimizi daha iyi seviyelere taşımaya dayanan stratejik büyüme planlarımıza paralel bir finansal çözüm üretme konusunda çok esnek davrandı.”
TurkNet Kurucu Ortağı ve CEO’su Cem Çelebiler ise, “Türkiye’deki telekomünikasyon pazarı çok hızlı büyürken, yeni düzenlemeler alternatif operatörlerin, yerleşik operatörün önemli bir bölümünü elinde tuttuğu pazarda varlıklarını güçlendirmeleri sağlıyor.TurkNet yatırımları aracılığıyla pazarın büyümesinden büyük fayda sağlayabilen iyi bir konumda bulunuyor” dedi.
EBRD Bilgi ve İletişim Teknolojileri Müdürü İzzet Güney, ise şunları vurguladı: “EBRD finansmanı TurkNet’in daha uygun fiyatlar ve iyi paketler sunarak pazarda bir adım öne çıkmasını sağlayacak. Tüm bunlar, Türkiye’de daha fazla insanın daha hızlı ve daha ucuz internet erişimine kavuşması anlamına geliyor.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)