BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTürkiye'ye kötü rapor yağmuru----

Türkiye'ye kötü rapor yağmuru

Türkiye'ye kötü rapor yağmuru
12 Ağustos 2013 - 08:42 www.finansgundem.com

Piyasaların kapalı olması Türkiye'ye yaramadı

Piyasalar kapalıyken önce Goldman Sachs ve Morgan Stanley, son olarak Credit Suisse, Türkiye hakkında olumsuz raporları peş peşe yayınladı.
Türk Lirası cinsinden varlıkların geleceği ile ilgili kötümser rapor yayınlayan kuruluşlar arasına son olarak Credit Suisse de eklendi. Türkiye’de bayram tatili nedeniyle çarşamba günü öğleden sonra piyasalar kapanırken önce Goldman Sachs ve Morgan Stanley’in gelişmekte olan ülke piyasalarından uzak durma tavsiyesi içeren raporları geldi. Önceki gün de Credit Suisse gelişmekte olan piyasalarda (GOP) portföy payının azaltılmasını tavsiye ederken, Hindistan, Brezilya ve Türkiye’yi temel göstergeleri bozuk ülkeler arasında saydı.
Tahminler karamsar
Credit Suisse, GOP hisselerinin portföyde payının ‘market-weight’e (endeks kadar pay) düşürülmesini önerirken, resesyondan çıkan AB’li şirketlerin hisselerine yatırım yapılmasını tavsiye etti.
Rapor genelde gelişmekte olan piyasalar için karamsar tahminler içeriyor. Taktiksel olarak bir miktar yukarı hareket görülebileceği kaydedilirken, QE’den çıkış sürecinde gerileyen GOP para birimlerinin enflasyon, sermaye kaçışı ve ekonomik faaliyetlerde duraksamaya yol açabileceği yazılıyor. Emtia fiyatlarındaki gerilemeler de GOP’u fena vuruyor, bu ülkelerin şirketlerinin kârının yüzde 30’nu emtia satışları teşkil ediyor. Bu oran gelişmiş borsalarda kote şirketlerde sadece yüzde 17.
Yakında enflasyon başa bela olabilir
Credit Suisse, gelişmekte olan ülke ekonomilerinin yüzde 30 aşırı ısınma riski taşıdığına da dikkat çekti. Yani yakında enflasyon problem olabilir. Müşteri ziyaretlerinde ise fonların sadece yüzde 13’ünün gelişmekte olan ülke hisselerinin diğerlerine göre daha iyi performans göstereceğini düşündüğü vurgulandı. Hedge fonlar ise hızla GOP pozisyonlarını kapatıyor. Credit Suisse, Tayvan, Güney Kore ve Çin ekonomilerinin temel göstergeler karnesinde iyi notlar olduğunu, ama Endonezya, Türkiye ve Hindistan’ın en zayıf ülkeler olduğunu da yazdı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)