BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye'nin Paris Büyükelçisi: Fransa'daki olayları yakından takip ediyoruz----

Türkiye'nin Paris Büyükelçisi: Fransa'daki olayları yakından takip ediyoruz

Türkiye'nin Paris Büyükelçisi: Fransa'daki olayları yakından takip ediyoruz
04 Temmuz 2023 - 14:29 www.finansgundem.com

Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Onaner, Fransa'da genç sürücünün polis tarafından öldürülmesiyle patlak veren olayları, ülkedeki Türk vatandaşlarının zarar görmemesi için yakından takip ettiklerini ifade etti.

Fransa'da, Nanterre kentinde 27 Haziran'da Nael M. isimli gencin polis tarafından öldürülmesinden bu yana gösteriler düzenleniyor.

Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Ali Onaner, ülkedeki son gelişmeleri ve gösterileri değerlendirdi.

Onaner, Fransa'daki gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek, "Hiçbir vatandaşımızın bu olaylardan bir mağduriyet yaşamaması, etkilenmemesi için elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz." dedi.

Gösterilerde gözaltına alınanlar arasında çifte vatandaşlığa sahip Türklerin olması durumunda yerel makamların kendilerine bunu bilgilendirme yükümlülüğü bulunmadığını ifade eden Onaner, böyle bir durumda vatandaşların yakınlarının büyükelçilikle irtibata geçerek destek talep etmesinin mümkün olduğunu söyledi.

''GÖZALTINA ALINMIŞ BİR TÜRK VATANDAŞI YOK''

Büyükelçi Onaner, "Şu anda elimizdeki bilgiler çerçevesinde, gözaltına alınmış bir Türk vatandaşının olmadığını söyleyebiliriz." diye konuştu.

Olayların son bulması temennisini dile getiren Onaner, "Biz ayrıca yağmalama olaylarından Fransa'daki Türk vatandaşlarının işletmelerinin zarar görmemesi için de yakın takibi sürdürüyoruz." dedi.

Onaner, bu kapsamda bir mağduriyet nedeniyle Fransa'daki Türk temsilciliklerine başvuran olmadığını belirterek, "Sosyal medyadaki bilgilerden takip edebildiğimiz kadarıyla bir yağmalama eyleminden etkilenmiş olabilecek en az bir vatandaşımız var, bu vatandaşımızla da ilgili başkonsolosluğumuz temasa geçmek için çaba gösteriyor." ifadelerini kullandı.

''MEŞRU MÜDAFAA TESPİTİ YAPMAK ZOR''

Nael M'nin hayatını kaybetmesiyle Fransız toplumunun geniş tepkileriyle karşılaşıldığına işaret eden Onaner, "Toplumun her kesiminde büyük tepki oluştu. Bunun sebeplerinden biri de bu olay yaşandıktan hemen sonra meşru müdafaadan bahsedilmişken, videolardan meşru müdafaa tespiti yapmanın zor olduğu ortaya çıktı." dedi.

Bu durum ve hayatını kaybeden sürücünün yaşının çok genç olması sonucunda aynı yaştaki gençlerin buna çok güçlü tepki gösterdiğini dile getiren Onaner, ardından toplumsal protestolar yaşandığına dikkati çekti.

Onaner, protestocuların birçok kamu binasına, toplu taşıma araçlarına zarar verdiğini ve yağmalama olaylarının gerçekleştiğini anlattı.

Fransız makamlarının ilk günden itibaren güçlü bir tepki verdiklerini göstermeye çalıştıklarını kaydeden Onaner, 29 Haziran'da Nanterre Savcılığının yaptığı açıklamada Nael'e karşı silah kullanan polisin "kasıtlı adam öldürme" suçlamasıyla tutuklu yargılanacağını açıkladığını anımsattı. Onaner, "Savcılığın böyle güçlü bir açıklama yapması muhtemelen kamuoyundaki tepkiyi yatıştırmak, bu tepkiye bir karşılık vermek amacını taşıyordu." değerlendirmesini yaptı.

Fransa'daki isyanın maliyeti 1 milyar euro

 

Fransa'da polise yapılan yardımlar 850 bin euroyu aştı

 

Fransa'daki protestolar Avrupa'ya yayılıyor

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)