BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiTürkiye'nin en büyüğü oldular----

Türkiye'nin en büyüğü oldular

Türkiye'nin en büyüğü oldular
29 Mayıs 2013 - 07:37 www.finansgundem.com

Akdeniz ve BEDAŞ özelleştirmesini alan Cengiz-Kolin-Limak ortaklığı, Türkiye’nin en büyük elektrik dağıtım ve satış şirketi oldu

Elektrik dağıtım özelleştirmelerinde Akdeniz ve Boğaziçi bölgelerini kazanan Cengiz-Kolin-Limak ortaklığı şirketleri devraldı. Bölgeler için 2.5 milyar dolarlık teklifte bulunan grup bunun 1 milyarını peşin ödedi. Ortaklar devrin ardından 500 milyon liralık yatırım sözü verdi. Cengiz-Kolin-Limak ortaklığı, Türkiye’nin en büyük elektrik dağıtım ve satış şirketi oldu.
BEDAŞ (Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ) ve Akdeniz Dağıtım bölgesinin devir sözleşmesi Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın da katıldığı törenle imzalandı. Konsorsiyum BEDAŞ için 1.960, Akdeniz için de 546 milyon dolar olmak üzere toplam 2 milyar 506 milyon dolar ödeme yapacak. Dünkü törende bu tutarın 1 milyar doları ödendi.
Törende ortaklar adına konuşan Limak Holding Başkanı Nihat Özdemir, üç yıl önce devraldıkları Uludağ ve Çamlıbel’le birlikte, toplam 9,5 milyon aboneye yılda 46 milyar kilovat saatlik elektrik dağıtımı sağlayacaklarını belirterek, “Türkiye’nin en büyük perakende ve dağıtım şirketi oluyoruz. Denizbank, Garanti, İş Bankası, Halk Bankası, Vakıfbank, Yapı Kredi ve Ziraat Bankası ile 3 milyar dolarlık kredi sözleşmesi imzaladık “ dedi.
Daha önce aldıkları Uludağ ve Çamlıbel’e 450 milyon TL’lik yatırım yaptıklarını anımsatan Özdemir, “Dört bölgeye 500 milyon liralık yatırım planlıyoruz. Bilgi işlem yatırımlarıyla 2015’te hedefimiz tüm operasyon ve süreçleri tek merkezden yürütmek” diye konuştu.
Tamamı özel sektöre
Özelleştirme İdaresi Başkanı Ahmet Aksu, 13 dağıtım şirketinin özel sektöre geçtiğini kalan 6 şirketin de özel sektöre devriyle birlikte, yıl sonunda dağıtım hizmetlerinin tamamının özel sektör tarafından verileceğini duyurdu. İki dağıtım bölgesinin yüzde 17’lik paya sahip olduğunu söyleyen Aksu, 5,8 milyon aboneye hizmet verme sorumluluğunun artık özel sektörde olduğunu vurguladı. Aksu, yılın ikinci yarısında Derince, Kalamış, Tekirdağ limanlarıyla Milli Piyango’nun özelleştirmesinin tamamlanacağını söyledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)