BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye'nin dengesini bozacak büyük tehlike----

Türkiye'nin dengesini bozacak büyük tehlike

Türkiye'nin dengesini bozacak büyük tehlike
25 Şubat 2023 - 09:13 www.finansgundem.com

İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Kopuz, "Deprem bölgesindeki insanlar göç ederse Türkiye'nin dengesi bozulur" dedi.

İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz, asrın felaketinin yaşandığı deprem bölgelerinde zarar gören çiftçilere ve sanayi tesislerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ali Kopuz, felaketin boyutlarının ve verdiği zararın çok büyük olduğuna vurgulayarak, evlerin yanında sanayi tesislerinin, bölge tarımının ve hayvancılığın da ciddi zarar gördüğünü, bölge sanayicisinin üretime geçmek için iş gücü sorunu yaşadığını anlattı. Kopuz, "Bölge insanı göç ederse Türkiye’nin dengesi bozulur" ifadesini kullandı.

Dünya'nın haberine göre, bölgedeki işçilerin ailelerinin güvenliğinden endişe etmeden fabrikalarına dönmelerini sağlamanın çok önemli olduğunu kaydeden Kopuz, bu sorunun üretim alanları çevresinde hızla pratik barınak bölgeleri oluşturularak aşılabileceğini bildirdi.

Art arda gelen korkunç depremlerden 11 ilin büyük zarar gördüğünü, binlerce vatandaşın hayatını kaybettiğini aktaran Kopuz, "Bu büyük bir felaketti ancak bölgede üretimin durması ikinci felaket olur. Hızla üretim alanlarına, OSB'lere yakın yerlere geçici barınaklar oluşturmalı, üretimi ayağa kaldırmalıyız. Bölge insanının yerini yurdunu terk etmesi Türkiye'nin dengesini bozar. Bu konuda çok hızlı adım atılmalı" ifadelerini kullandı. Ali Kopuz, depremin verdiği zararların çok boyutlu olarak onarılması için hem sivil toplum kuruluşlarının hem devletin yoğun mesai harcadığını belirterek, "Tarımsal üretimin bir şekilde sürmesi için atılan bu adımlardan memnuniyet duyuyor, önümüzdeki günlerde ilave tedbirlerin de alınacağına inanıyorum" diye konuştu.

Depremin faturası 50 milyar dolar

 

Depremin sarstığı 10 ilin ekonomik profili

Deprem tarımı da vurdu: Fay kırıkları havadan görüntülendi!

 

Tarımsal üretimde tehlike: Gıda krizi kapıda

 

Hatay'da yan sanayi çöktü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)