BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiHatay'da yan sanayi çöktü----

Hatay'da yan sanayi çöktü

Hatay'da yan sanayi çöktü
21 Şubat 2023 - 14:41 www.finansgundem.com

Hatay'da 2 bin küçük sanayi işletmesinin 1700'ü deprem sebebiyle yıkılmış durumda. Sanayiciler, personel sıkıntısı endişesi yaşıyor.

Depremden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay ekonomik olarak da ağır darbe almış durumda. Bir çok medeniyete ev sahipliği yapan şehir, tarih ve gastronomi merkezi konumunda bulunuyor. Bunun yanı sıra demir-çelik, mobilya, ayakkabı, tarım ve turizm kentte öne çıkan sektörler arasında yer alıyor. Fakat tüm bu ekonomik çeşitlilik yerle bir olmuş durumda. Depremde dağ yamacına kurulu iki organize sanayi bölgesi çok yüksek zarar almazken, yan sanayi adeta yok oldu.

"1700 İŞLETME YIKILDI"

NTV'ye konuşan Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Çinçin, yan sanayi olarak tabir edilen 2 bin işletmenin neredeyse 1700'ünün yıkılmış durumda olduğunu söyledi.

PERSONEL SIKINTISI

Barınma ihtiyacı nedeniyle pek çok vatandaş kenti terk ediyor. Çalışacak personel bulunamayacağını belirten Çinçin şunları kaydetti:

"İnsan kaynağında ciddi bir sıkıntı var. Haklı olarak mavi ve beyaz yakalılar şehri terk etmiş durumda. Özellikle çocuklu aileler eğitim için çevre illere akın etmiş durumda. Bizim bu mavi ve beyaz mavi yakalılara güvenli ortamlar yaratma mecburiyetimiz var. Bunu ne kadar başarabilirsaek üretime dönmek mümkün."

Kentteki sanayiciler, şehirde yaşamın normale dönmesi için yan sanayinin canlandırılmasının şart olduğunu belirtiyor. Aksi halde ana sanayinin de çalışamayacağını belirtiyor.

Sanayinin çarkları depremzedeler için dönüyor

Depremin Türkiye ekonomisine etkisi: İşte ekonomistlerin ilk analizleri...

 

Deprem bölgesi ekonomisinde son durum

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)