BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye'den Libya'ya 'adil seçim' çağrısı----

Türkiye'den Libya'ya 'adil seçim' çağrısı

Türkiye'den Libya'ya 'adil seçim' çağrısı
24 Aralık 2021 - 10:26 www.finansgundem.com

Türkiye, Libya'daki seçimlerin ertelenmesiyle ilgili, “Libya’nın birlik ve bütünlüğünün sağlanması bakımından seçimlerin adil biçimde yapılması önem arz etmektedir” açıklamasını yaptı.

Dışişleri Bakanlığı, Libya'daki seçimlerin ertelenmesiyle ilgili yazılı açıklama yaptı. Libya’daki seçimlerin geçiş sürecinde önemli bir dönüm noktası olduğunu belirten Bakanlık desteğini yineledi.

'Türkiye, Libya'da siyasi sürecin ilerletilmesinde kilit rol oynuyor'

"Libya’nın birlik ve bütünlüğünün sağlanması bakımından seçimlerin adil, muteber ve bağımsız biçimde yapılması, seçim sonuçlarının Libya’daki tüm kesimler tarafından tanınması ve seçilecek yönetimin ülkenin tamamında yetkilerini kullanabilmesi önem arzetmektedir. Libya’da ateşkesin ve sükunetin tesisinde, siyasi sürecin ilerletilmesinde kilit rol oynayan Türkiye, seçimlerin Libya Siyasi Anlaşması uyarınca ilgili tüm kurumların mutabakatıyla mümkün olan en geniş uzlaşıyla belirlenmiş, sağlıklı bir yasal zemin temelinde gerçekleştirilmesini başından beri savunagelmektedir."

Türkiye'nin Libya'ya desteği sürecek

Sahada sükûnetin muhafazası ve seçimlerle ilgili tüm konuların hukuki bir çerçevede ve ortak bir uzlaşı temelinde Libyalılar tarafından kararlaştırılmasının önemli olduğu belirtilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Seçimler sonrasında yeni bir hükümet kurulana kadar kardeş Libya halkının esenliği için ülkede meşruiyet ve yönetim boşluğuna yol açılmamalıdır. Bu doğrultuda, Libyalı tüm kesimlerin sorumluluk bilinci ve sağduyu içerisinde hareket etmelerini bekliyoruz. Libya ile köklü tarihi ve komşuluk bağlarına sahip bulunan Türkiye, bu önemli süreçte dost ve kardeş Libya’ya ve herhangi bir ayrım gözetmeksizin tüm Libya halkına desteğini sürdürecek, BM kolaylaştırıcılığında, Libyalıların öncülüğünde ve sahipliğinde yürütülen siyasi sürece katkı sunmaya devam edecektir."

TSK Libya'da eğitim veriyor

 

Libya’da siyasi sürecin başarısızlığının bedeli petrolle ödeniyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)