BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTürkiye'den çıkan bankalar büyük hata yaptı!----

Türkiye'den çıkan bankalar büyük hata yaptı!

Türkiye'den çıkan bankalar büyük hata yaptı!
14 Aralık 2015 - 10:01 www.finansgundem.com

İtalyan UniCredit’in CEO’su Federico Ghizzoni, Türkiye'den çıkan yabancı bankaları eleştirdi

Türkiye pazarını iyi bilen, Koç Holding’in 2002’den beri ortağı olan İtalyan UniCredit’in CEO’su Federico Ghizzoni ise, Türkiye'de yatırım yapmaktan mutlu olduklarını dile getirdi. 

Son dönemde bankacılık sektörünün dönüşüm içine girdiğini, büyüme trendinin düştüğünü, tüketici yaklaşımı ve ihtiyaçlarının değiştiğini de dinleyicilere anlatan Ghizzoni, şöyle konuştu:

“Ekonomideki yeni düzenleme, bankalar için kötü, ekonomi için iyi olabilir. Ancak bugün Türkiye'deki bankacılık sektörü önceki yıllara kıyasla oldukça güçlüdür. Bugün yeni bankacılık araçları geliştirerek uzun vadeli hareket etmek için uygun bir zamandır. Bu dönemde bazı yabancı bankalar Türkiye'deki yatırımlarını azaltma veya tamamen pazardan çıkma kararı aldı. Bu çok büyük bir hatadır. Çünkü bu karar kısa vadeli göstergelere göre verilmiştir. Türkiye, yapacağı reformlarla piyasasını canlandıracaktır. Bu konuda ve bankacılık sektörü hakkında olumlu beklentilerim var.”

Ghizzoni, Türkiye gibi gelişen bir ekonomide ancak uzun vadeli bir adım atılmasının önemine de dikkat çekerek, bu ülkede büyümek için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)