BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye'den ABD'ye 'noktalı' yanıt!----

Türkiye'den ABD'ye 'noktalı' yanıt!

Türkiye'den ABD'ye 'noktalı' yanıt!
29 Aralık 2016 - 11:09 www.finansgundem.com

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, PKK'nın Suriye kolu YPG'ye silah sağlamadığını savunan ABD'ye yanıt verdi. Çavuşoğlu, "Bugüne kadar ABD, YPG'ye silah vermiştir. Nokta" dedi

A Haber'e konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Amerika'nın içinde olduğu koalisyon belli bir zamandan beri Fırat Kalkanı opeasyonumuza havadan destek vermiyor. PYD ve YPG'ye silah desteği veriyor nokta! Onlar da çok iyi biliyor. Biz de çok iyi biliyoruz. ABD, YPG'ye silah vermiştir nokta!" ifadesini kullandı.

ABD'DEN DE 'NOKTALI' AÇIKLAMA GELMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD liderliğindeki uluslararası koalisyonun terör örgütü DEAŞ dahil, YPG ve PYD’ye destek verdiklerini söylemesinin ardından dün ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nden yazılı bir açıklama yapılmıştı. Açıklamada “ABD hükümeti, YPG veya PKK’ya silah ya da patlayıcı sağlamamıştır, nokta” denilmişti.

Çavuşoğlu, Suriye’de ateşkesin her an olabileceğini belirterek, "Suriye’de ateşkes, her an olabilir. Yılbaşından önce biz bunu tamamlamayı düşünüyoruz. Liderler iradeyi ortaya koydu. Uzmanlarımız sürekli müzakere ediyoruz muhalefet ile Rusları bir araya getirdik. Rejimin garantisi Rusya olacak. Rejim ile aynı anlaşmayı Rusya imzalayacak Rusya bunun garantörü olacak ateşkesin ihlal edilmemesi ülke geneline yayılması için. Hangi grupların Astana’ya gideceğine Ruslar ile bu anlamda bir anlaşma yapmak üzereyiz" diye konuştu.

ABD hükümeti DAEŞ'i desteklemiyor!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)