BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye'de yaşayan yabancı nüfusu Bulgaristan'ın nüfusunu aştı----

Türkiye'de yaşayan yabancı nüfusu Bulgaristan'ın nüfusunu aştı

Türkiye'de yaşayan yabancı nüfusu Bulgaristan'ın nüfusunu aştı
27 Kasım 2023 - 13:21 www.finansgundem.com

1 milyon 122 bin 468 yabancı ikamet izniyle Türkiye'de yaşamına devam ederken, yabancı nüfusu Bulgaristan nüfusunun tamamını aştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda Türkiye’deki yabancı sayısına ilişkin veriler sundu. 

Türkiye'de yasal olarak bulunan yabancıların toplam nüfusunun İzmir nüfusundan büyük olduğunu belirten Gökce, "Eğer yabancılar tek bir yerde yaşasaydı, o şehir Türkiye'nin en büyük üçüncü şehri olacaktı. Türkiye'de yaşayan yabancı nüfusu Bulgaristan nüfusunun tamamını aşmış durumda” ifadelerini kullandı.

Gökce’nin paylaşımının tamamı şu şekilde: 

“Türkiye'de en az 4 milyon 924 bin 233 yabancı yasal izinle yaşıyor. Göç İdaresi Başkanlığı'nın güncel verilerine göre 3 milyon 246 bin 178 yabancı "geçici koruma", 33 bin 246 yabancı "uluslararası koruma" statüsünde Türkiye'de yaşarken, 1 milyon 122 bin 468 kişi de ikamet izniyle Türkiye'de yaşamına devam ediyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın 2021 tarihli verilerine göre 168 bin 103 kişi "çalışma izni" sahibiyken, İçişleri Bakanlığı'nın 2016 - 2021 yılları arasında yayınladığı faaliyet raporlarına göre 354 bin 238 kişiye de vatandaşlık verildiği görülüyor.

"Türkiye'nin en büyük üçüncü şehri olacaktı"

Türkiye'de yasal olarak bulunan yabancıların toplam nüfusu İzmir nüfusundan büyük. Eğer yabancılar tek bir yerde yaşasaydı, o şehir Türkiye'nin en büyük üçüncü şehri olacaktı.

Türkiye'deki ortalama hanehalkı büyüklüğü 3,17. Yabancıların da aynı oranda olduğu kabul edilirse yabancılar toplam Türkiye genelinde 1 milyon 518 bin 462 konut kullanıyor.

Türkiye'de kaç düzensiz göçmen olduğu bilinmiyor. Göç İdaresi Başkanlığı verilerine göre 2019 - 2023 arasında 1 milyon 243 bin 883 düzensiz göçmen yakalanmış durumda.

"Bulgaristan nüfusunu aştı"

Yakalanan tüm düzensiz göçmenler sınır dışı edilmiyor. Yakalananlar ilk olarak İçişleri Bakanlığı'na bağlı Geri Gönderme Merkezleri'ne gönderiliyor. Burada vatandaşı oldukları ülkelerin temsilcilikleriyle temasa geçiliyor ve yetkililerin değerlendirmesine göre sınır dışı etme kararı alınıyor. Sınır dışı etme kararını yargıya taşıyarak itiraz eden göçmenlerin bazılarının sınır dışı kararı iptal edilebiliyor. Bu durumda düzensiz göçmenler Türkiye’de kalmaya devam ediyor.

Düzensiz göçmen sayısı tam olarak bilinmese de uzmanlar 2-3 milyon arasında olduğunu tahmin ediyor. Bu rakam da mevcut yabancı sayısına eklendiğinde yaklaşık 8 milyon yabancının Türkiye'de yaşadığı görülüyor. Bir başka deyişle Türkiye'de yaşayan yabancı nüfusu Bulgaristan nüfusunun tamamını aşmış durumda."

Yabancı ziyaretçi sayısı ekimde arttı

 

Türkiye'de en az yabancı hangi şehirde?

 

Fransa'nın on yıl içinde 200 bin yabancı işçiye ihtiyacı var

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mert.T27 Kasım 2023 13:30

    Ülke orta doğu bataklıgında özgürlüğün olmadığı sefaletin cehaletin yolsuzluğun din ticaretinin olduğu araplar tarafından çoğalması özeti