BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiTürkiye'de organik ürün pazarı büyüyor----

Türkiye'de organik ürün pazarı büyüyor

Türkiye'de organik ürün pazarı büyüyor
05 Ağustos 2019 - 14:51 www.finansgundem.com

Küresel düzeyde 90 milyar doları bulan organik ürün pazarı sektörü, her yıl ortalama yüzde 10 – 15 dolayında büyüdüğü Türkiye’de de göre, 238 tür ürünü kapsayan büyüklüğe ulaştı.

Türkiye’de organik tarımda lokomotif ürünler; incir, üzüm, kayısı gibi kuru meyveler, fındık ve bakliyat olarak ön plana çıkarken, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2018 verilerine göre Türkiye, en çok İtalya’ya organik ürün ihraç etti.

İstanbul Fuar Merkezi’nde 26 -29 Eylül arasında gerçekleştirilecek ihtisas fuarı Exponatura19, Türkiye ve Dünya’nın birçok farklı yerinden 20 bin ziyaretçi hedefi ile ülke ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyor.

Dünyada organik tarım üretimi yapılan alanlar, toplam tarım alanlarının yaklaşık yüzde 1’ini oluşturuyor. Avustralya, 35.6 milyon hektar ile en büyük organik tarım alanına sahip ülke konumundayken, onu 3.4 milyon hektar ile Arjantin ve 3 milyon hektar ile Çin izliyor. Avrupa’da da en büyük organik tarım alanına sahip ilk üç ülke sırasıyla 2.1 milyon hektar ile İspanya, 1.9 milyon hektar ile İtalya ve 1.7 milyon hektar ile Fransa.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)