BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakTürkiye'de konut alan Ruslar dertli----

Türkiye'de konut alan Ruslar dertli

Türkiye'de konut alan Ruslar dertli
27 Aralık 2023 - 12:48 www.finansgundem.com

Geçen sene Türkiye’de yabancılar içinde en çok Ruslar gayrimenkul satın aldı. Göçmen politikalarının sertleştirilmesiyle, ülkede pahalı gayrimenkul satın alan yüzlerce Rus vatandaşının Türkiye'de gayrimenkulde para kaybettiği belirtildi.

Rus medyası, Türkiye’de göçmen politikalarının sertleştirilmesinin, ülkede pahalı gayrimenkul satın alan Rusya vatandaşlarını zor durumda bıraktığına dikkat çekti.

Moscow Times'ın, “Yüzlerce Rusyalı Türkiye’de gayrimenkulde para kaybetti” başlıklı haberinde, bu kişilerin artık oturum izni alamadıkları ve gayrimenkullerini de satamadıkları yazıldı.

Türkrus'da yer alan habere göre, fiyatların düşmesi sonrası yüzlerce Rusya vatandaşının Türkiye’de gayrimenkullerini elden çıkarma girişimlerinin başarısız olduğu belirtilen haberde, Ruslar için Türkiye’de satın alınan evlerin “süper pahalı eşya depolarına” dönüştüğü yorumu yapıldı.

En çok Ruslar gayrimenkul satın aldı

Türkiye, Ukrayna operasyonun başlamasının ardından yurt dışına çıkan Rusya vatandaşlarının en çok rağbet gösterdikleri ülkelerden biri oldu.

Geçen sene Türkiye’ye yaklaşık 100 bin Rusya vatandaşı giderken, ülkede yabancılar içinde en çok Ruslar gayrimenkul satın aldı.

Geçen kasım ayında ise Rusya vatandaşlarının Türkiye’de gayrimenkul satın alımları ekime göre yüzde 11 geriledi.

Satılık ve kiralık konut fiyat artış hızı düşmeye devam ediyor

 

Türkiye konut fiyatlarında zam şampiyonu

 

Konut fiyatları ekimde yüzde 3.8 arttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)