BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaTürkiye zenginler ligine girecek----

Türkiye zenginler ligine girecek

Türkiye zenginler ligine girecek
04 Mart 2013 - 06:55 www.finansgundem.com

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin 2015 yılında kişi başına gelirde zengin ülkeler sınıfına dahil olacağını söyledi

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, kişi başına milli gelirin 2015 yılında 13 bin doları aşacağını ve bu rakamın uluslararası ölçütlerde "zengin ülkeler" sınıfına girmek için eşik kabul edildiğini söyledi.
Dünya Bankası'nın kişi başına 13 bin dolarlık geliri eşik kabul ettiğini söyleyen Yılmaz, iki yıl içinde Türkiye'nin bu eşiği aşacağını söyledi. Yılmaz, "Bu şekilde zenginler ligine alt sırasından da olsa katılmış olacağız" dedi.
Yılmaz, İmralı görüşmeleriyle başlayan "çözüm süreci"nin Türkiye'nin zenginleşmesine ivme kazandıracağını da vurguladı.
NÜFUSUN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ
Gelişmiş ülkelerin zenginleşme döneminde nüfusunun genç olduğunu belirten Yılmaz, "zenginleşmeden yaşlanma" problemi yaşamamak gerektiğini vurguladı.
Yılmaz, "Gelişmiş ülkelerin tuzu kuru, tabiri caizse. Onlar zenginleşmiş durumda. Şimdi bütün dünyaya 'nüfus planlaması' diyorlar" dedi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Necmi04 Mart 2013 09:03

    Kalkınma bakanı Cevdet Bey zenginlerle görüştüğü için fakirin ve açın durumundan habersiz gelirin yükseldiğinden söz etmiş.