BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiTürkiye, Yapay Zeka Küresel Ortaklığı üyesi oldu----

Türkiye, Yapay Zeka Küresel Ortaklığı üyesi oldu

Türkiye, Yapay Zeka Küresel Ortaklığı üyesi oldu
24 Kasım 2022 - 16:41 www.finansgundem.com

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'nin Yapay Zeka Küresel Ortaklığı’na (Global Partnership on AI - GPAI) bugün itibariyle üye olduğunu açıkladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye’nin Yapay Zeka Küresel Ortaklığı’na üye olduğunu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bakanlığının bütçe görüşmelerinde açıkladı. Bakan Varank, "Bugün itibarıyla yapay zeka çalışmalarında önemli bir referans noktası olan Yapay Zeka Küresel Ortaklığı'nın üyesi olduk" dedi.

Türkiye'nin Global Partnership on Artificial Intelligence'e (GPAI) üyelik başvurusu, 22 Kasım 2022'de Tokyo'da düzenlenen GPAI Bakanlar Konseyi Toplantısı’nda görüşülerek onaylandı. GPAI, yapay zekayla ilgili öncelikli araştırmaları ve uygulamalı faaliyetleri destekleyerek yapay zeka çalışmalarında teori ve uygulama arasındaki boşluğu kapatmayı hedefliyor.

Sekretaryasını, Türkiye’nin kurucu üyesi olduğu OECD’nin yaptığı GPAI; kamu, özel sektör, akademi ve sivil toplum temsilcilerini bir araya getiriyor. Çok disiplinli araştırmaların geliştirilmesinde ve yapay zeka uygulamalarındaki odak noktalarının belirlenmesinde yönlendirici mekanizma olan GPAI’da Türkiye ile birlikte 29 ülke üye olarak yer alıyor.

Türkiye, GPAI üyeliği ile yapay zekanın sorumlu bir şekilde geliştirilmesi ve kullanılmasına yönelik sürdürülen uluslararası iş birliğine katma değer sağlayacak. Güvenilir yapay zeka, veri yönetimi, mesleklerin geleceği, yenilik ve ticarileştirme alanlarında gerçekleştirilen çalışmaların paydaşı olarak yer alacak. GPAI çalışmaları da Türkiye’nin ulusal yapay zeka stratejisinde belirlenen hedeflere ulaşmak için gerçekleştirdiği faaliyetlere katkı verecek.

Bakan Varank, AB Komiseri Gabriel ile ortak basın toplantısı düzenledi

 

Bakan Varank'tan yatırım modeli önerisi

 

Varank: Hedef 17-18 bin TOGG üretmek

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)