BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye ve Uruguay iki tane önemli belge imzaladı----

Türkiye ve Uruguay iki tane önemli belge imzaladı

Türkiye ve Uruguay iki tane önemli belge imzaladı
23 Nisan 2022 - 20:06 www.finansgundem.com

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Uruguay Dışişleri Bakanı Francisco Bustillo ile görüşmesinin ardından Uruguay ile iki tane önemli belge imzalandığını bildirdi.

Uruguay Dışişleri Bakanı Francisco Bustillo ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu görüşmesi sonrasında iki ülke arasında Karşılıklı Yatırımların Güçlendirilmesi Anlaşması ve Serbest Ticaret Anlaşması İstikşafi Görüşmelerine Dair Referans Belgesi'nin imzalanmasının ardından bakanlar, ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.

Çavuşoğlu, Uruguay'da kendisine gösterilen misafirperverlikten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Türkiye'den Uruguay'a Dışişleri Bakanı düzeyinde ilk resmi ziyareti gerçekleştirmekten mutluluk duyduğunu belirtti.

İki ülke arasındaki ilişkiler son bir yılda gelişti

İki ülke arasındaki ilişkilerin son bir yılda geliştiğini aktaran Çavuşoğlu, "Geçen sene mart ayında Montevideo Büyükelçiliğimizi açtık. Sayın Bakan Bustillo, ağustosta Ankara'yı ziyaret etti ve Uruguay'dan da Dışişleri Bakanı düzeyinde gerçekleştirilen ilk ziyaretti. O ziyarette de 4 tane anlaşma imzalamıştık. Arkasından Uruguay parlamentosunda Türkiye Dostluk Grubu kuruldu, bizde zaten vardı" ifadelerini kullandı.

'Biraz önce iki önemli belge imzaladık'

Çavuşoğlu, iki ülke arasındaki artan ticaret hacmine ilişkin şöyle konuştu:

Biraz önce iki tane önemli belge imzaladık. Bunlarla birlikte ikili ticaret hacmimizi artırabileceğimize inanıyoruz. Geçen yıl, salgına rağmen ikili ticaret hacmimiz arttı. Serbest ticaret anlaşmamızı imzaladıktan sonra ikili ticaret hacmimizin ve ekonomik iş birliğimizin çok daha önemli seviyelere ulaşacağına inanıyoruz ve bu yıl içinde Karma Ekonomik Komisyon'un ilk toplantısını da Uruguay'da gerçekleştirmeyi planlıyoruz.

Birçok alanda ilişkilerin geliştirilmesi isteniyor

Türkiye'nin Uruguay ile ilişkilerini ileriye götürmek istediğini söyleyen Çavuşoğlu, "Kültür, sağlık, eğitim ve savunma sanayi başta olmak üzere birçok alanda ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. Bu doğrultuda dostum Francisco ile arkadaşlarımızla birlikte çalışacağımıza dair bugün mutabık kaldık" dedi.

'Büyükelçiyi Ankara'da görmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz'

Çavuşoğlu, Uruguay'ın Ankara Büyükelçiliğinin açılmasını beklediğini belirterek şunları söyledi:

Büyükelçi Hugo Cairus'u Ankara'da görmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz. Uruguay'ın Ankara Büyükelçiliğinin açılışına dostum Francisco'yu bekliyorum. Ayrıca kendisini gelecek sene nisanda üçüncüsünü gerçekleştireceğimiz Antalya Diplomasi Forumu'na da buradan resmen bir kere daha davet etmek istiyorum.

Uruguay tarafı da ilişkileri derinleştirme vurgusu yaptı

Uruguay Dışişleri Bakanı Bustillo, Çavuşoğlu'nu ülkesinde ağırlamaktan onur duyduğunu ifade ederek, "Geçtiğimiz yıl içinde mevkidaşım Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'nu ziyaret etme fırsatını bulmuştum, bugün de kendileri iadeiziyaret yaptılar. Kendileriyle görüşme fırsatını tekrar buldum. En önemli fırsatlardan biri de yakın ilişkilerimizi güçlendirmek ve ticari anlaşmalarımızı imzalamak oldu" açıklamasını yaptı.

İki ülke arasında imzalanan anlaşmalara dikkati çeken Bustillo, "Bu vesileyle Uruguay'ın gelecek Ankara Büyükelçisi Hugo Cairus'u takdim etme fırsatı buldum. Kendisi de Türkiye'ye gittikten sonra zaten iyi olan ilişkilerimizi daha çok derinleştirmek için çalışacağını söyledi" dedi.

İkili görüşmede Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Bustillo'ya Türkiye'de Galatasaray ve Fenerbahçe futbol takımlarında oynayan Uruguay milli takım oyuncuları Fernando Muslera ve Diego Rossi'nin imzalı formalarını hediye etti.

Ankara'ya Latin konuk! Uruguay büyükelçilik açıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)